DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 16. hétfő
Hírösszefoglaló

Ferrari-adomány, Monacóban bemutatkozó új Mercedes – csütörtök

Komoly adománnyal segíti az árvíz károsultjait a Ferrari, a Mercedes Monacóban mutatja be Imolára tervezett fejlesztéseit – csütörtöki híreink.

Egy teljes versenyhétvége törlése a csapadék miatt példa nélküli, de az elmúlt években többször előfordult, hogy hol szabadedzéseket töröltek, hol időmérőt helyeztek át szombatról vasárnapra.

Időjárással kapcsolatos okból kifolyólag még sosem fújtak le F1-et, más extrém indokokra azonban volt példa – ezeket gyűjtöttük össze Imola apropóján.

Stefano Domenicali F1-vezér részletesen beszélt az imolai futam lefújásáról és arról, hogy aligha tudják 2023-ban bepótolni az Emilia-romagnai Nagydíjat.



Logikusabb megoldásnak tűnhet az elmaradt imolai fejlesztéseket csak a Spanyol Nagydíjon bevetni, a Mercedes azonban már a jövő hétvégi monte-carlói versenyen átalakul.

Zak Brown szerint nem jó, hogy az F1-es csapatoknak választani kell a fejlesztés és a fenntarthatóság között.

A mexikói Red Bull-os állítja: csapattársa, a regnáló F1-es világbajnok őszintén szokott gratulálni neki, amikor legyőzi egy-egy versenyen. Sergio Perez úgy érzi, élete formájában van, és méltó kihívója lehet Max Verstappennek. Ralf Schumacher szerint azonban szó sincs ilyesmiről, a holland hosszútávon bedarálja majd csapattársát.

A manapság már F1-es riporterként dolgozó David Coulthard nyersen és őszintén beszélt Charles Leclerc képességeiről. Szerinte a Ferrari versenyzője szélvészgyors, de nagyon sokat hibázik.

A Scuderia korábbi vezetése nem egyszer megkörnyékezte a Red Bull tervezőjét, Adrian Newey-t. Piero Ferrari elismerően beszélt a rivális istállóról: nem lehet véletlen, hogy két érában is világbajnokok lettek.

Megosztó nyilatkozatot tett a Francia GP után a regnáló MotoGP-világbajnok, akinek nem tetszik a mezőny túlzott kiegyenlítettsége – ki is verte a biztosítékot.

Parc Fermé

A Rossi-népünnepély is elmarad az olasz időjárás miatt

„Emilia-Romagna a hazánk, szívszaggató látni az eseményeket” – üzent a Ferrari

Egymilliós adománnyal segíti a Ferrari az áradás áldozatait

 

Faenzában ragadt, kalandos úton ért haza De Vries

Még mindig pénzt akar az F1-től az Orosz Nagydíj promótere

Beengedték Imolába a csapattagokat, nem számít csúszásra Monacóban az F1

Helyszíni fotók: így festett Imola csütörtökön – erről készült galériánkat ide kattintva tekinthetitek meg

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: