DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Coulthard: Leclerc nagyon jó, de túl sok a hiba

David Coulthard nyersen és őszintén beszélt Charles Leclerc képességeiről. Szerinte a Ferrari versenyzője szélvészgyors, de sokat hibázik.

Eddig legrosszabb szezonkezdetét teljesíti a Formula-1-ben Charles Leclerc, aki a szezonnyitón dobogós helytől esett el egy műszaki hiba miatt, később rajtbüntetés hátráltatta, majd egyéni hibák következtek a versenyeken és az időmérőkön. Mindezek miatt egyelőre csak a tabella hetedik helyén áll, 34 ponttal a neve mellett, míg az eddig észrevétlen csapattársa stabilan hozta a 4-6. helyeket, amelyekkel tíz ponttal és két pozícióval előzi Leclerc-t.

A Sky Sports riportereként is dolgozó David Coulthard őszinte és egyenes véleményt fogalmazott meg a monacói pilótával kapcsolatban, aki szerinte kissé kétségbeesetten vezet idén, az újfent versenyképtelen Ferrarival.



„Nem elfogadható, hogy ennyiszer hibázik, és ez bizony egy rés az ő fegyverzetén. Elképesztően gyors, kinyomja az autó szemét, de túlságosan sokat hibázik és emiatt túl sokszor töri össze az autót” – nyilatkozta a brit 4-es csatornának Coulthard.

„Ezzel ő is tisztában van és a csapat is, de ők el is fogják ezt fogadni, mivel mi mást tehetnének? Egyértelmű, hogy nem fogják őt kirúgni, egyértelműen ő a legerősebb versenyzőjük, Charles pedig mindent képes kihozni az autóból.”

Egy vb-cím áttörést jelenthetne

A skót expilóta szerint egyértelmű, hogy Charles Leclerc érettségének és elméjének egyaránt jót tenne egy világbajnoki cím, ami valószínűleg helyre is rakná a monacói önbizalmát. „Egyvalamire volna szüksége: egy világbajnoki címre. Onnantól ő volna a tökéletes pilóta. Egyelőre esélye sincs erre, emiatt vezet ilyen minden mindegy alapon, és néha már a képességei határát is átlépi.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: