DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen rossz vesztes? Perez cáfolja

A mexikói Red Bull-os állítja: csapattársa, a regnáló F1-es világbajnok őszintén szokott gratulálni neki, amikor legyőzi egy-egy versenyen.

Max Verstappen és Sergio Perez harmadik éve alkotnak egy csapatot a Red Bullnál a Formula-1-ben, s bár eleinte harmonikusnak tűnt a két fél viszonya – és egyébként ezt még most is állítják, hogy így van – és a 2021-es kiélezett bajnoki hadjárat során a mexikói valóban sokat segített a hollandnak, különösen a hajrában, az elmúlt szűk egy évben többször is kipattant közöttük a feszültség.

Ez leginkább tavaly Interlagosban volt érezhető, amikor a vb-címet már korábban bezsebelő Verstappen nem adta át a pozícióját az összetett ezüstéremért harcoló kollégájának, de idén Dzsiddában is történt némi súrlódás a felek között, miután a címvédő elhappolta a leggyorsabb kört és az érte járó bónuszpontot Pereztől.

f1-verstappen-perez-redbull-miami



Sokan ezek miatt úgy tartják, hogy Verstappen rosszul viseli, ha házon belül legyőzi a kollégája, Perez azonban cáfolta mindezt a Pardon My Take podcast adásában:

„Egy jó vesztes, azt mondanám. Az a hír járja róla, hogy rossz vesztes, de hogy őszinte legyek, akárhányszor legyőzöm őt, mindig azt mondja, hogy „szép munka”. Ez pedig nem szokványos a Formula-1-ben, hogy ilyen csapattársad legyen. Tényleg odajön és azt mondja, hogy „szép munka, haver”, és látszik rajta, hogy komolyan is gondolja. Értékelem ezt” – fogalmazott Perez.

A két Red Bull-os eddig idén 3-2-re áll a győzelmek tekintetében, Verstappen előnye 14 pont a vb-tabellán, s eddig nagyon úgy fest, hogy más nem is szólhat bele kettejük harcába a vb-címért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: