DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Hírösszefoglaló

Massa perre vinné a 2008-as szezont, megújul a Hungaroring – keddi hírek

Felipe Massa jogi útra terelné a 2008-as Szingapúri Nagydíjat, a Williamst a szponzora perli vissza, a Hungaroringre pedig alapos felújítás vár.

A Formula-1-es Ausztrál Nagydíj leintése után terjedni kezdtek nézőtéri fotók arról, hogy Max Verstappen esetleg rosszul állt fel a rajthelyére a második újraindításnál. Maga Verstappen a futam után elmondta, hogy mi is történt pontosan.

Váratlan nyilatkozatot tett Felipe Massa, aki Bernie Ecclestone nemrégi szavai után vizsgálja annak jogi lehetőségeit, hogyan törölhetnék a 2008-as Szingapúri Nagydíj eredményét.



A Williams is pereskedik. A ROKiT visszaperli a grove-iakat, miután a tulajdonosváltás előtt álló Williams alakulat késői kifizetésekre hivatkozva korábban beperelte a ROKiT-ot, amely perben sikerrel is járt a csapat, többmilliós kártérítésre kötelezve az egykori szponzort.

A Drive to Survive népszerűsége óta a csapatfőnökökre is csaknem akkora figyelem szegeződik, mint versenyzőikre – ezt tetézné Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója, aki a Sky Sports adásában viccelődött vele, milyen műsorral szórakoztatná a nagyközönséget Nagy-Britanniában és az első Las Vegas-i Nagydíjon Christian Hornerrel és Toto Wolff-fal.

Finnországban már aggódnak Bottas miatt: második hazájában, Ausztráliában végig a mezőny végén haladt Valtteri Bottas, és csak Carlos Sainz büntetése mentette meg az utolsó helytől: a finn képtelen volt talpra állni, miután az időmérőn utolsó lett.

Bár Max Verstappen szinte végig uralta a versenyt, Christian Horner megkönnyebbült, mikor véget ért az Ausztrál Nagydíj. Szarkasztikusan reagált Russell kijelentésére a Red Bull F1-es főnöke: Verstappennel együtt úgy vélik, normális, ha az élen álló menedzseli a tempót.

Szörnyű gumi, rossz tapadás – Lando Norris szerint nem a versenyzők hibájából, hanem a nem F1-es szintű abroncsok miatt történt annyi baleset az újraindításnál.

A Formula.hu is meghívást kapott a Hungaroring Sport Zrt. keddi sajtótájékoztatójára, amelyen a pálya felújítása és fejlesztése volt a téma. Elsőként a Formulán volt látható, hogy milyen átalakítások történnek az F1-es Magyar Nagydíj helyszínén, és hogy milyen lesz majd az átalakítások után.

Kiakadt versenyzője melbourne-i büntetése miatt a Ferrari F1-es főnöke: különösen az bosszantotta, hogy most bezzeg gyorsan döntöttek a felügyelők.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: