DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Horner: Nagy megkönnyebbülést hozott a kockás zászló

Bár Max Verstappen szinte végig uralta a versenyt, Christian Horner megkönnyebbült, mikor véget ért az Ausztrál Nagydíj.

Max Verstappen a pole-pozícióból várhatta az Ausztrál Nagydíj rajtját, ám rögtön visszaesett a harmadik helyre, ahonnét előbb az Alexander Albon balesete miatt előidézett piros zászlónak köszönhetően ugrotta át George Russellt, majd a 12. körben megelőzte Lewis Hamiltont is, onnan pedig már vissza sem nézett.

A verseny végi újabb piros zászló és az újabb állórajt ugyanakkor tartogatott magában izgalmakat, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig nem rejtette véka alá, mennyire megkönnyebbült a kockás zászló láttán.

„Ha te álltál addig az élen, akkor te csak veszíthetsz” - utalt a két körrel a vége előtt történt újraindításra az osztrák. „Tulajdonképpen az egész verseny egy jó rajton állt vagy bukott. Az első két elindulásunk meglehetősen átlagos volt, de a harmadikat zseniálisan kapta el Max, és a káosz csak mögötte tört ki, amiből mi így szerencsére kimaradtunk. Az állórajt mindig a legveszélyesebb és legkényesebb pontja egy versenyhétvégének, vasárnap pedig háromból is részünk volt.”



A két Mercedes rendkívüli rajtja után Lewis Hamilton jól tartotta a tempót, a balszerencsés bokszkiállást követően azonban George Russell számára hamar véget is ért a verseny, egy motorhiba miatt. A Red Bull csapatfőnöke az Ezüst Nyilak tempóját dicsérte.

„A két Mercedes nagyot rajtolt, mindketten agresszívak voltak az első körben. Max türelmes volt, nem szeretett volna bajba keveredni, utána pedig egymásnak is estek. George-ot a piros zászló kivette a játszmából, így aztán Lewis és Max csatázhattak a győzelemért, de Max hamar pontot tett a dolog végére. Onnantól kezdve már csak kontroll alatt kellett tartania a futamot.”

Három verseny elteltével Verstappen 15 pontos előnyben van csapattársával, Sergio Perezzel szemben, míg a Red Bull 58 pontos fórral rendelkezik az Aston Martin előtt.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: