DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Hírösszefoglaló

Toboroz az Andretti, Steiner és a döglött ló, Oscar-díj – hétfő

Oscar-díjat nyert Jean Todt párja, az Andretti már az F1-re készül, Steiner pedig továbbra sem száll le Mick Schumacherről – erről olvashattatok hétfőn a Formulán.

Ha hétfő este 19:00, akkor Pitwall: a Formula.hu heti videós hírösszefoglaló műsorának fő témáit a Mercedes és a Ferrari körül sorakozó gondok, aggasztó jelek jelentették, de bővebben beszéltünk arról is, hogy vajon lehet-e még probléma a Red Bull részéről az Aston Martin váratlanul gyors autójával.

Letarolta az utolsó szezon előtti MotoGP-tesztet a bolognai gyártó, de az utolsó napon Quartararo megvillantotta a reményt a Yamaha számára. Van-e esélye bárkinek a Ducati-armada ellen?

Az ex-F1-es Ralf Schumacher továbbra is úgy érzi, hogy a Haas főnöke nem kezelte megfelelően Mick Schumachert. Azt viszont elismeri: nem volt rossz választás Hülkenberg. Érdekes metaforával állt viszont elő Günther Steiner, miután Mick Schumacherről kérdezték egy interjúban. A hétszeres világbajnok fia két évet kapott a Haasnál.



A kétszeres világbajnok Max Verstappen saját bevallása szerint Lando Norris áll hozzá legközelebb vetélytársai közül. A brit is viszonozta a gesztust: hollandul tanul, hogy Verstappen anyanyelvén beszélgethessenek. A McLaren újdonsült csapatfőnökét, Andrea Stellát lenyűgözték Oscar Piastri képességei: az olasz szakember fényes jövőt jósol az újoncnak az F1-ben. Nyck de Vries beleszürkült a mezőnybe az F1-es szezonnyitón, Dr. Helmut Marko pedig azonnal jelezte: jobb teljesítményt vár az AlphaTauri újoncától.

Egy külföldi oldal értesülései szerint az F1-be vágyó Andretti csapata már meg is kezdte a szakemberek toborzását a 2026-os autó tervezéséhez. Korábbi csapatával ellentétben az Alfa Romeo hagyja, hogy igazán önmaga legyen – mondja Valtteri Bottas. Eközben barátnője igyekszik „ausztrált” faragni belőle.

A hétvégén rendezik a harmadik Szaúd-arábiai Nagydíjat. Rengeteg kisebb-nagyobb változtatást eszközöltek a dzsiddai F1-es pályán, hogy a versenyzést izgalmasabbá és biztonságosabbá tegyék.

Használja-e a Ferrari F1-es vétóját Vasseur? Bár többször is felmerült, hogy eltörölhetik, még a legutóbbi Concorde-egyezményben is helyet kapott a Ferrari vétója, amelyet még 1980-ban harcolt ki csapatának Enzo Ferrari annak érdekében, hogy a Bernie Ecclestone-féle FOTA (azaz a csapatok szövetsége) ne alakíthassa át az F1 szabályait a maranellóiak beleegyezése nélkül.

Oscar-díjat nyert Jean Todt párja! „A tiszta kegyelem és az óriási boldogság pillanata! Nagyon büszke vagyok Michelle-re, aki megkapta a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat” – posztolta Todt egy közös kép kíséretében. 

Születésnapi különkiadás, amelyben az eredeti, hármas felállás válaszol kérdésekre a műsorral, az életükkel és a sportággal kapcsolatban. Hároméves a Formula Podcast!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: