DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Egy felnőtt ne így kezeljen egy fiatalt” – Ralf Schumacher mérges Steinerre

Az ex-F1-es továbbra is úgy érzi, hogy a Haas főnöke nem kezelte megfelelően Mick Schumachert. Azt viszont elismeri: nem volt rossz választás Hülkenberg.

Mick Schumachernek két szezon után távoznia kellett a Haas Formula-1-es alakulatától a 2022-es évad végén. A döntés nem volt meglepő, hiszen már az idény során többször kritizálta Günther Steiner és Gene Haas is a sokszor autót törő németet – mindez pedig még inkább felnagyítva meg is jelent a Netflix Drive to Survive című dokumentumfilm-sorozata ötödik évadának vonatkozó epizódjában.

Az ott látottak után – amelyeket a csapatfőnök egyáltalán nem szégyell – újfent kritikusan nyilatkozott Steiner módszereiről a végül a Mercedes teszt- és tartalékpilótájaként kikötő Mick korábbi F1-es pilóta nagybátyja, Ralf Schumacher a Formel1.de lapnak:

f1-steiner-schumacher-haas-2022



„Mick lassú volt és követett el hibákat. Versenyzőként pedig kezelned kell azt, hogy a csapat emiatt kritizál. Abszolút nincs problémám a kritikával, Günther Steiner pedig úgy vezeti a csapatát, ahogy akarja és ahogy azt helyesnek gondolja.”

„De azt kell mondanom, hogy azt várnám, hogy egy felnőtt ember másképp kezel egy fiatalt. Úgy vélem, lehetett volna jobban is motiválni a fiatalt. Amikor ezt látjuk, még inkább el tudjuk képzelni, mennyire nehéz lehetett Micknek az ő korában azt csinálnia, amit csinált. Egy olyan csapatban, ahol azt érzed, hogy nem akarnak téged és a kirúgásod ellen harcolsz, Mick remek munkát végzett. A jövő úgyis eldönti, hogy elég jó-e vagy sem.”

 

Hülkenberget Schumacher is jó döntésnek tartja

Amivel viszont nem tudott vitatkozni Ralf Schumacher sem a bahreini évadnyitón látott produkció alapján, hogy a Haas jól választott Nico Hülkenberggel, aki ugyan nem szerzett pontot a szárnya sérülése és a rossz gumihasználat miatt, de az időmérőn egészen a Q3-ig jutott – igaz, a korábbi versenyző szerint azért el sem kell ragadtatni magunkat a rutinos német teljesítményétől:

„Néhány kolléga már arról írt, hogy Hülkenberg eltakarította Micket az útból. Hogy őszinte legyek: ez még kicsit korai. Egy verseny nem dönti el a világbajnokságot. Nico nagyszerű munkát végzett, kérdés sem férhet hozzá. Ennek megfelelően el kell ismerni irigység nélkül, hogy Günther Steiner nem hozott rossz döntést.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: