DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ő Verstappen legjobb barátja a mezőnyben

A kétszeres világbajnok saját bevallása szerint Lando Norris áll hozzá legközelebb vetélytársai közül. A brit is viszonozta a gesztust: hollandul tanul, hogy Verstappen anyanyelvén beszélgethessenek.

Sok-sok éven át tézis volt a Formula-1-ben, hogy a mezőny tagjai nem egymással barátkozni vannak a rajtrácson, így nem alakulhat ki köztük szorosabb kapcsolat. Ez a jelenlegi fiatalabb generáció esetében megdőlni látszik, Max Verstappen, George Russell és Lando Norris korosztálya szemmel láthatóan jobb kapcsolatban van egymással, mint a korábbi évjáratok. A kétszeres világbajnok is saját generációja egyik képviselőjét nevezte meg, mikor arról kérdezték, kivel van legjobb kapcsolatban a rajtrácson – beszédes, hogy a holland megfogalmazása szerint baráti viszonyban.

„Nagyon jól kijövök Landóval, mivel egyszerűen magát adja, átlagos srác. Ő a legjobb barátom a rajtrácson” – idézi a Daily Mail Verstappent, aki bevallottan Norrisszal van a legjobb kapcsolatan. Ezt dicsérő szavak követték: „Szereti, amit csinál. Már évekkel ezelőtt, a gokartban egyértelműen látszott, hogy nagyon gyors, igaz, egymás ellen akkor sosem versenyeztünk. Minden természetesen jött neki versenyzőként, mindig az elejében volt, így már akkor egyértelművé vált, hogy itt lesz.”



„Lando tudja, hogy mit csinál, és ez jó a McLarennek” – beszélt arról, jelenlegi csapata sokat profitál abból, hogy Norrisra támaszkodik vezérpilótaként. „Amikor először megjött a Formula-1-be, az kicsit nyomasztotta. Lando néha kissé visszahúzódó, de egy rettentő rendes srác. Látni, hogy az első évéhez képest hogyan fejlődött emberileg, ami a teljesítményére is kihat, mivel már több az önbizalma” – tett utalást arra, amiről Norris nyíltan vallott: a fiatal britnek mentális nehézségei voltak az első években, megkérdőjelezte magában, elég jó-e az F1-hez.

Norris hollandul tanul Verstappen kedvéért

A két versenyzőt lehetséges Red Bull-os csapattársakként is szóba hozták már, mind Norris, mind Christian Horner elismerte, zajlott párbeszéd a felek között – de hogy a tapogatózáson túlmenően mennyire voltak komoly egyeztetések, nem ismert. Norris mindenesetre 2025 végéig aláírt a McLarennel.

Verstappen a Formula-1 egyik Bahreinben készült könnyed videójában – melyben fiatal rajongók kérdeztek virtuálisan – is megerősítette az elhangzottakat, mikor arra a kérdésre, a mezőny melyik tagjával menne egy kocsmába, Norrist választotta. De legjobb F1-es barátja is viszonozta gesztust, mikor arról beszélt egy Twitch-közvetítésben, hollandul tanul.

„Tudjátok, mit töltöttem le? A Duolingót, szeretnék megtanulni hollandul. Azért, hogy beszélhessek Maxszel” – mondta Norris az élőben. Igaz, közben Verstappen akcentusát utánozta, így nehéz eldönteni, viccelt-e, vagy valóban a világbajnokkal való barátsága miatt határozta el a nyelvtanulást.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: