DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: A Mercedesnél még ezt a hajat sem engedték volna

Korábbi csapatával ellentétben az Alfa Romeo hagyja, hogy igazán önmaga legyen – mondja Valtteri Bottas. Eközben barátnője igyekszik „ausztrált” faragni belőle.

Nem csupán érezhetően felszabadultabb lett, de külsőleg is megváltozott Valtteri Bottas, mióta 2022-től a Mercedes helyett az Alfa Romeónál vezet. A finn bajuszt és középhosszú hajat növesztett, a téli szünidőben pedig azzal keltett feltűnést, hogy a 80-as évekből visszatérő mullet frizurát vágatott magának – ez a megnövesztett, kétoldalt felnyírt fazon, amelyet Bundesliga-frizuraként is emlegetni szoktak. Bottas szerint a hajviselet tükrözi azt a szabadságot, melyet korábbi csapatához képest az Alfa ad neki.

„Most úgy érzem magam, az lehetek, aki igazán vagyok, biztos, hogy van különbség. A céges irányelvek különbözhetnek a különböző munkahelyeken, valahol szigorúbban veszik őket. De idővel és az idősödés révén, miután annyi mindent tanultam az F1-től, végül azt is megtanultam, hogy egyes dolgokat nem kell túl szigorúan venni, főleg magammal kapcsolatban” – hangzott el a Formula.hu részvételével zajló Bahreini Nagydíj sajtótájékoztatóján Bottastól.



A finn versenyző a Mercedesnél főleg az első években mutatott mindig pedáns megjelenést frissen borotválva, rövidre nyírt hajjal – a kicsit lejjebb látható kép nagy kontrasztban van a mostani mullet hajjal. „El tudom képzelni, hogy meg sem engedték volna ezt a frizurát – ez egy példa rá” – mondta a 33 éves versenyző.

„Az biztos, hogy az atmoszféra itt más. Nagy szerepe van ebben annak, hogy mikor valaki a bajnoki címért harcol, fokozódik a nyomás, ez pedig egy kisebb csapat. De az egyik fő ok számomra az, hogy a jövőm stabilabb a következő évekre nézve, mint korábban volt” – beszélt még a csapatlégkörről Bottas, aki a Mercedesnél sosem kapott egy évnél hosszabb távú szerződést, így folyamatosan azt érezte, bizonyítania kell a maradásért, az Alfa Romeóhoz viszont kapásból két szezonra érkezett.

Barátnője hatására lett lazább Bottas

Az elvált finn három éve alkot egy párt az ausztrál kerékpárversenyzővel, Tifanny Cromwell-lel: bevallja, párja személyisége nagy hatással volt a változásra, amelyen saját karaktere átesett.

„Ausztrál és nagyon eleven személyiség, aki a pillanatban él és azt csinálja, ami boldoggá teszi. Együtt élünk, így érthetően mindenben nagy hatással van rám. Továbbra is próbál ausztrált faragni belőlem, és lépésről lépésre haladunk!” – mondta Bottas párjáról és az ausztrálos életszemléletről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: