DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Steiner Schumacherről: A döglött lovat hiába ütik

Érdekes metaforával állt elő Günther Steiner, miután Mick Schumacherről kérdezték egy interjúban. A hétszeres világbajnok fia két évet kapott a Haasnál.

Sok kritika érte mostanában Günther Steinert amiatt, ahogyan kezelte a csapaton belüli helyzeteket, hiszen a Drive to Survive új évadában ismét elhagyta pár nyomdafestéket nem tűrő szó a száját, azonban az olasz csapatvezető úgy határozott, nem szeretné, ha kivágnák ezeket a részeket a Netflix sorozatából, hiszen ami megtörtént, az megtörtént.

Legutóbb Ralf Schumacher fogalmazott meg élesebb kritikát Steinerrel szemben, aki szerint bár jó döntés volt Hülkenberget választani, Mick mégsem kapta meg a kellő támogatást a Haastól. Steiner az iNewsnak beszélt a Schumacherrel való szakítás részleteiről.



„Egyszerűen leültem vele beszélni és elmondtam neki, hogy egy tapasztalt versenyzőre van szüksége most a csapatnak. Ez is a munkánk része. Nem a kedvenc feladatom, nem is szeretem ezt csinálni, de profin kell hozzáállni ehhez is” – mondta az olasz.

Kár a döglött lovat ütni

„Egy Schumacherrel egyezkedni sosem egyszerű. Ennek szentelte az életét, így érthetően nem volt boldog, viszont okos gyerek, már valószínűleg sejtette a jelekből, hogy ez lesz a vége. Volt két éve bizonyítani. Nem sikerült elérnünk a közösen kitűzött céljainkat” – folytatta Steiner, majd egy angol közmondással zárt mondandóját: „A döglött lovat már hiába ütik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: