DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
GP2/3

GP2: Hazai pole a McLaren tehetségének

Az F1-es McLaren csapat neveltje, a hazai pályán versenyző Stoffel Vandoorne szerezte meg a GP2-es sorozat belgiumi pole pozícióját. Legközelebbi bajnoki riválisa, Rio Haryanto csak 11. lett.

Bár a legutóbbi, hungaroringi hétvége nem alakult a legjobban a GP2-es tabellát toronymagasan vezető Stoffel Vandoorne számára, úgy látszik, hazai versenyére alaposan felszívta magát a McLaren tehetsége: a fiatal belga pilóta előbb a szabadedzést, majd az időmérőt is megnyerte Spa-Francorchamps-ban. Vandoorne ráadásul azt is megtehette, hogy az 1:56.278-as idő birtokában, amellyel bő hat tizedmásodperccel vezetett üldözői előtt, a kvalifikáció utolsó perceit már a bokszutca faláról nézte végig.

Vandoorne Spa péntek



A végeredmény aztán valamivel szorosabban alakult, hiszen a második helyen záró Oliver Rowland 147 ezredmásodpercre megközelítette a győztest. Érdekesség, hogy a brit versenyző a Formula Renault 3,5 literes kategóriájának bajnoki éllovasaként csatlakozott ismét a mezőnyhöz a silverstone-i hétvégét követően. Kettejük mögött Szergej Szirotkin végzett a harmadik pozícióban, megelőzve Jordan King, Nobuharo Matsushita és Mitch Evans hármasát.

A Red Bull érdekeltségébe tartozó, a GP2-ben pedig a DAMS alakulatát erősítő Pierre Gasly lett a hetedik, mellette pedig a Formula-1 mezőnyéhez jövőre csatlakozó Haas csapattal is szóba hozott Alexander Rossit láthatjuk majd a negyedik sorban a szombat délután 15:40-kor rajtoló első futamon. A Williams fejlesztőpilótájaként is tevékenykedő Alex Lynn kilencedikként zárta az edzést, a legjobb tízet pedig Norman Nato teszi majd teljessé. Vandoorne számára további jó hír, hogy legközelebbi összetettbeli ellenfele, az őt 85 egységnyi távolságból követő Rio Haryanto csupán a 11. lett péntek délután.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: