Steward
Balogh Tamás
AJÁNDÉK DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2020. július 6. hétfő

GP2

Alonso kalapot emel a Honda előtt

Ha valaki azt gondolta volna, hogy Fernando Alonso durcásan veszi tudomásul a japán gyártó első futamgyőzelmét, nagyon téved. A spanyol további sikereket kívánt egykori motorszállítójának.

részletek

Briatore mindig is szeretett kockáztatni

A Formula-1 egyik legdörzsöltebb figurája mindig is Flavio Briatore volt. Az elmúlt évtizedekben néha ráfizetett, legtöbbször viszont győztesen jött ki kockázatvállalásaiból, ahogy Alonsóval is így történt.

részletek

Schumacher: Nem állok még készen az F1-re

Bár megszerezte az F3-as Eb bajnoki címét, és ezzel az F1-hez szükséges szuperlicencet, Mick Schumacher úgy gondolja, hogy bölcsebb volna végiglépkedni a kategóriákon, és úgy eljutni az F1-ig.

részletek

Vettel vigasztalta Gaslyt két éve

Az akkor F1-es ülés nélkül maradó GP2-es bajnok példaképéhez fordult jó tanácsért: a fiatal francia most is hálás a segítőkészségért, amelyet Sebastian Vettel tanúsított. Jövőre pedig már egymással fognak csatázni.

részletek

F2: Brit dráma, félig brit diadal

Egy bokszutcai malőr és egy büntetés döntötte el a Formula-2 silverstone-i főversenyét, így brit helyett félig brit győzelem született Silverstone-ban.

részletek

Hamilton legnagyobb felzárkózása

Lewis Hamilton tavaly, Brazíliában egy egészen fantasztikus felzárkózást mutatott be a bokszutcából rajtolva. De ez még semmi, amit 2006-ban művelt, arra egyszerűen nincsenek szavak.

részletek

Gasly majdnem meghalt egy balesetben

Pierre Gasly jövőre első teljes szezonját kezdi meg a Formula-1-ben. Nem sok hiányzott ahhoz 2016 nyarán, hogy egy silverstone-i GP2-es futam előtt otthagyja a fogát egy balesetben.

részletek

Akik a Formula-1 előszobájában ragadtak, 1. rész

Az utóbbi években sajnos számos precedens volt reményteljes karrierek félresiklására, méghozzá elsősorban anyagi okok miatt. Összeállításunk első részében olyan, néhány éve a GP2-ben versenyző tehetségeket mutatunk be, akik bár az ott mutatott teljesítményük alapján kiérdemelték, de végül nem jutottak F1-es üléshez.

részletek

Elfogynak a nevelőszériák!

Drámai csökkentés állt be az F1 legfontosabb utánpótlásbázisát jelentő négy nagy európai nevelőszéria mezőnyében: a GP3 például a kezdeti 30-ról 20 autó alá csökkenhet…

részletek

Eldőlt: Vége a GP2-nek, már idén jön a Formula-2

Visszatér a nemzetközi autóversenyzés körforgásába a Formula-2-es kategória, de nem ugyanaz az F2 lesz, ami legutóbb volt. A GP2 név eközben úgy tűnik el, hogy ami eddig a GP2-t jelentette, az továbbra is megmarad.

részletek

Már idén átnevezhetik a GP2-t

Az F1 új többségi tulajdonosa sajtóhírek szerint tervbe vette, hogy már a 2017-es szezontól kezdődően átnevezik a száguldó cirkusz betétsorozatát, a GP2-t.

részletek

Veszélyben a GP2 jövője?

Egyre inkább kezd divattá válni, hogy a pilóták az F3-ból, a GP3-ból, vagy más sorozatokból egyből, a GP2 kihagyásával lépnek át az F1-be, amely egy csapatfőnök szerint nem túl jó jel a jövőre nézve.

részletek
Olvastad már?