DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F2/F3

F2: Brit dráma, félig brit diadal

Egy bokszutcai malőr és egy büntetés döntötte el a Formula-2 silverstone-i főversenyét, így brit helyett félig brit győzelem született Silverstone-ban.

Szerencsétlen volt az időzítés, hiszen az F2 főfutamát a Svédország-Anglia vb-meccs-csel egyidőben rendezték, ám a silverstone-i kivetítőkön megosztva adták a versenyt és a szamarai összecsapást. Azt a versenyt, melyen a hazai menő George Russell remekül indult el a pole-ból, és folyamatosan tudta növelni előnyét Alexander Albon előtt.



Két pilóta kivételével a mezőny az első körökben teljesítette kötelező kiállását, így az élen állók is, ám az ART katasztrofális cserét végzett Russell autóján. A Mercedes tehetsége így elveszítette a vezetést a thai és brit állampolgársággal rendelkező DAMS-pilóta ellen, sőt, még az ág is húzta őt, ugyanis a versenybíróság öt másodperces büntetéssel sújtotta őt bokszutcai gyorshajtásért.

Albont így 9,7 másodperccel Russell előtt nyerte meg a versenyt, a harmadik helyen pedig a Charouz versenyzője, Antonio Fuoco zárt. A bajnokság éllovasa, a szintén hazai pályán autózó Lando Norris számára kevésbé alakult szerencsésen a futam, ő a 10. helyen ért célba, miután koccant Sean Gelael autójával – az indonéz ki is pördült a pályáról. Az incidens eredményezte a futam második VSC-periódusát, az első Nirei Fukuzumi megállása miatt lépett életbe. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: