DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 14. vasárnap

F2/F3 hírek

Schumacher álnév mögé bújt, bejött neki

Nem könnyű kitűnni az autóversenyzés világában, ha valaki egy hétszeres világbajnok fia. Karrierje kezdetén inkább álnéven indult Mick Schumacher, így nem helyeztek rá akkora nyomást.

részletek

Kehm: Mick Schumacher is világbajnok lehet

Michael Schumacher menedzsere egyértelműen bízik abban, hogy a súlyos fejsérüléséből lábadozó hétszeres világbajnok fia is nagy sikereket érhet el a Formula-1-ben. Világbajnoki címet is.

részletek

Sikeres volt Correa műtétje, meg is szólalt

Túl van a rendkívül hosszú és komplikált műtéten a spái F2-es tragédiában megsérülő fiatal pilóta, de még egy további beavatkozás vár rá a közeljövőben - a mostanit sikeresnek nyilvánították.

részletek

Csúnya balesetet úsztak meg az F2-ben

Aggasztó jelenetsor zajlott le a Formula-2 Szocsiban rendezett vasárnapi futamán: a rajtot követően Nobuharu Matsushita és Nikita Mazepin csattanása a spái végzetes balesetre hasonlított.

részletek

Hivatalos: Megvan a Formula-2 idei bajnoka

Nyck de Vries győzött a pole-ból indulva, ezzel pedig behozhatatlan előnyre tett szert a bajnokságban - Charles Leclerc és George Russell nyomdokaiba lépett, mint F2-es bajnok.

részletek

Nemet mondott az amputációra Correa

Javul a súlyosan sérült F2-es, Juan Manuel Correa állapota, de jobb lába csak rögös úton menthető meg. Felajánlották az amputációt lehetőségként, de az amerikai a 10 órás műtétet választotta annak kockázataival.

részletek

Tüdeje miatt van veszélyben Correa lába

Szorít az idő a Spában súlyos sérüléseket szerzett Juan Manuel Correa és orvosai számára. Az amerikai versenyző már nincs mesterséges kómában, ám egy fontos műtétre még nincs felkészülve a teste. Új állapotjelentés a pilóta családjától.

részletek

Norris: Néhol puhák a versenybírák

Lando Norris egy újító ötlettel állt elő: szerinte a kisebb formulaautós sorozatokban keményebben kellene büntetni a versenyzőket, akik így az F1-be érve kellően éretté válnak.

részletek

Hazaengedték a hatalmasat bukó Peronit

Elhagyhatta a kórházat az ijesztő, de szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett 19 éves pilóta. Csigolyatörése miatt legközelebb vélhetően csak 2020-ban látjuk újra versenyezni.

részletek

Katherine Legge is benevezett a W Seriesbe

Már ha hölgy esetében lehet ilyet mondani, egy igazi „veterán” is jelezte részvételi szándékát a női Formula-3-as sorozatban – Legge szerteágazó autósportos tapasztalatával ez akár visszalépésként is értelmezhető számára. Itt az összes új nevező.

részletek

Végső nyugalomra helyezték Anthoine Hubert-t

Kedden délután 14 órai kezdettel megtartották a Spa-Francorchamps-ban versenybalesetben elhunyt Formula-2-es versenyző, Anthoine Hubert temetését. A ceremónián az autósport számos jeles képviselője is részt vett.

részletek

Hármas csatát nyert a Renault-nevelt Aitken

A szintén a Renault F1-es juniorprogramjába tartozó korábbi kollégája, Anthoine Hubert emlékére nyerte meg a brit Jack Aitken a Formula-2 monzai sprintversenyét, miután két honfitársa támadásait is visszaverte.

részletek