DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F2/F3

Schumacher közelebb a bajnoki címhez

A napokban versenyt sem rendeztek az F2-ben, az éllovas pilóta viszont egy újabb lépéssel közelebb került az idei bajnokság megnyeréséhez, miután a riválisai visszavonták az ellene benyújtott óvást.

Mick Schumacher legutóbbi Formula-2-es győzelme került veszélybe szeptember végén, amikor a riválisai óvást nyújtottak be ellene. A német pilóta csapatvezetője a széria oroszországi hétvégéjén követett el egy hibát, amikor Schumacher bokszkiállása során kézjelzéssel instruálta a pilótát. Mivel az F2-ben szigorúan szabályozott azok száma, akik szerepet vállalhatnak a kiállások során, ezért a Prema vezetője potenciális szabálysértést követett el. Az esetet természetesen kivizsgálta a versenybíróság, ami arra jutott, hogy bár a csapatvezető nem befolyásolta a bokszkiállás lefolyását, de kétségkívül utasítást adott a pilótának, ezért a gárdát 10 000 euró befizetésére kötelezték. 

mickschumi-f2win



Négy rivális alakulat – az ART, a Carlin, a DAMS és a Virtuosi – ez ellen nyújtott be óvást, ami ha sikerrel jár, akkor Schumacher a futamgyőzelmét elveszítve visszacsúszott volna Yuki Tsunoda és Callum Illott mögé a bajnoki tabellán. Az FIA azonban ma a Racefans szaklapnak elárulta: végül egyik óvásnak sem lett foganatja, így Schumacher megtarthatja futamgyőzelmét.

A német pilóta négy versennyel a szezon vége előtt 22 ponttal vezeti a bajnokságot. A következő versenyhétvégét november végén rendezik Bahreinben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: