DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F2/F3

Binotto: A fiataljaink F1-es ülést érdemelnek

Mattia Binotto szerint a parádézó F2-es Ferrari-juniorok mind érdemelnének egy esélyt, de majd meglátjuk, hogy mi lesz - a fejlődésük számít, nem csak önmagában a teljesítményük.

Ugyan a Formula-1-ben elég tragikusan szerepel idén a Ferrari, a Formula-2-ben az istállóhoz köthető fiatalok remek formában versenyeznek - Callum Ilott vezet 149 ponttal a zsákjában, a második helyen Mick Schumacher, a harmadikon pedig Robert Svarcman áll, így felmerült a kérdés, hogy vajon kaphatnak-e lehetőséget jövőre az F1-ben mondjuk az Alfa Romeo "keretében."

"Szerintem az idei Formula-2-ben nagyszerű versenyzőink vannak, egyértelmű, hogy három olyan pilótánk is van, akik a bajnoki címért küzdenek" - idézi a Ferrari csapatfőnökét, Mattia Binottót a planetf1.com. "Robert Svarcman, Callum Ilott és Mick (Schumacher) is remekül teljesít ebben a szezonban és tavalyi önmagukhoz képest is mutattak fejlődést."

schu



"Robertnek ez az első szezonja a Formula-2-ben és amikor valaki újonc, akkor általában jóval nehezebb dolga van, ehhez képest különösen jól végzi a feladatát. Szerintem a másik két pilóta is jó és ha a következő szezont nézzük, akkor szerintem mindegyikük érdemel egy ülést a Formula-1-ben. Szerintem viszont a szezon második fele lesz fontosabb számukra, főleg Robert számára, mert ő újonc, meglátjuk, hogy hogyan fejlődnek."

Azt is hozzátette, hogy nem csak a teljesítmény alapján fognak dönteni arról, hogy kit visznek fel az F1-be, vagy hogy kivel mit terveznek - szerinte az a fontos, hogy ki hogyan fejlődik, mennyire folyamatos az előrelépés és mennyit tud előrelépni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: