DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F2/F3

Schumacher: Most csak a bajnoki cím számít

Közel van az F2-es bajnoki címhez a hétszeres F1-es világbajnok fia, utána pedig minden bizonnyal jön a csúcskategóriás szerződés is - egyelőre viszont okos akar lenni a szezonhajrában.

Sokak szerint már eldőlt, hogy Mick Schumacher 2021-ben megérkezik a Formula-1-be a Haas pilótájaként, hivatalos bejelentés viszont még nincs, a német fiatal szezonja pedig egyelőre nem ért véget - a Formula-2 bajnoki címéért harcol, úgyhogy mielőtt az F1-es lehetőségre koncentrálna, akad még tennivalója.

sumákocska



"Még minden nyílt, a bajnokság első hat helyezettje továbbra is megnyerheti a címet. Szóval nekünk most még csak magunkra kell koncentrálnunk, hogy a lehető legjobb autót építsük magunk köré és olyan dolgozzunk csapatként, mint az utóbbi futamokon. Fontos, hogy megmaradjon a figyelmem, hogy továbbra is fejlődjek és hogy harcoljak a bajnoki címért" - idézi Mick Schumacher szavait a témában a PlanetF1.

"Szerintem okosnak kell lennünk a hátralévő két fordulóban. Nyilván ha a pillanat megfelelő a támadásra, akkor támadok, ha védekezni kell, akkor védekezek. A lényeg az, hogy megértsem a szituációt és aszerint dolgozzak" - tette hozzá, majd rátért a Formula-1-es jövőre is. "Az utóbbi években az volt a célom, hogy fejlődjek, mint pilóta és ezen a téren elégedett vagyok. Ezért érzem úgy, hogy készen állok az F1-re. Az is jó, hogy az eredmények jönnek és folyamatosan képesek vagyunk a csapattal szállítani őket. Most koncentráltnak kell maradnom és megnyerni a bajnokságot."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: