DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F2/F3

Schumacher elveszítheti szombati győzelmét

Négy rivális csapat is fellebbezést fontolgat Mick Schumacher Szocsiban aratott szombati futamgyőzelme miatt. Úgy gondolják, a bokszkiállás körül nem egészen volt minden rendben. Elveszhet az első hely.

Egy remekbe szabott előzés, jó bokszmunka és érett vezetés kellett Mick Schumachernek ahhoz, hogy tegnap megszerezze idei második futamgyőzelmét a Formula-2-ben és ezzel tovább növelje előnyét a világbajnoki összetettben. A riválisok azonban kiszúrtak valamit és könnyen lehet, hogy meg is fellebbezik az eredményt.

Az a vélemény járja, hogy Schumachert túl későn hívták ki a bokszba egyetlen kötelező kerékcseréjére, valószínűleg ennek is volt köszönhető, hogy a bokszutca falán Rene Rosin csapatfőnököt hosszasan láthattuk gesztikulálni a német kiállása idején. Rosint már ezért is behívták a felügyelők, mert nem tagja annak a tizenkét embernek, akik a szabályok szerint kommunikálhatnak egy bokszmunka során egymással. Ez alól hivatalosan felmentették a Prema-főnököt.

Szép győzelmet aratott Schumacher, de utólag elveszítheti


Bár a döntés értelmében a csapatfőnök tette nem jelentett beavatkozást se a csapatot, se az autót, se a bokszkiállást tekintve, az Autosport szaklap olyan információkhoz jutott, hogy az ART, a Carlin, a DAMS és az UNI-Virtuosi istállók fellebbezésre készülnek egy pilótát érintő büntetés elmaradása miatt.

Erre pontosan 96 órája van az érintett csapatoknak, hogy benyújtsák a fellebbezést hivatalosan. Schumacher hátsó szárnyát is támadták korábban, miszerint a DRS-rendszere nem felel meg a szabályoknak, mivel különbözik a többitől. Monzában egy karambol után a Prema valóban beszerelt egy új DRS-rendszert Schumacher autójába, ám ezt a hivatalos információk szerint sikeresen engedélyeztette az FIA illetékes testületével.

A következő napokban derül ki, Mick Schumacher megtarthatja-e szocsi győzelmét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: