DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F2/F3

Mick Schumacher visszaszerezné apja rekordjait

Az F2 bajnoki éllovasa szerint elismerésre méltó, hogy Lewis Hamilton sorra dönti meg apja rekordjait, de egyszer szeretné tőle visszaszerezni azokat. Ehhez először be kell jutnia az F1-be.

A 35 éves Lewis Hamilton számos eredményes F1-es szezon után az utóbbi egy-két évben ért olyan magasságokba, ahol eddig egyedül Michael Schumacher járt. A német legenda 68 pole-pozíciós csúcsát a brit már régen átlépte - jelenleg 95-nél tart -, a 155 dobogós helyezését hárommal túlszárnyalta, a soron következő Orosz Nagydíjon pedig beállíthatja a beállíthatatlannak tartott 91 futamgyőzelmes csúcsot is. Hamilton sikereit figyelve Michael fia, Mick Schumacher elmondta, mit gondol.

 mickschumacher-20201



"Volt egy mondat, amit édesapám mindig felemlegetett: a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat. Úgy gondolom, ebben a sportban mindenkinek ez a célja. Szerintem Lewis egy nagyon-nagyon jó szériában van. Folyamatosan hozza a pozitív eredményeket, de azt mondják, a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék azokat. Ez persze jót tesz a sportnak. Nagy befolyása is van rá. A következő cél az lehet számomra, hogy ha bejutok [az F1-be], akkor visszaszerezzem azokat" - idézte a trónörököst a Motorsport.

A fiatal pilóta elmondása szerint néhányszor már volt alkalma beszélni Hamiltonnal, de a világjárvány ezt nehézzé tettet. "Nyilván Lewis az apám távozása után érkezett a Mercedeshez... Egyszer-egyszer beszéltem vele különböző pályákon, de nyilván egy nagyon elfoglalt emberről van szó. Én is az vagyok, és most a Covid miatt különösen nehéz beszélnünk egymással. Emiatt most inkább befelé koncentrálok, és szerintem ő is ezt teszi."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: