DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F2/F3

F2: Piros zászlóval ért véget az orosz sprintfutam

Nyolc kör után egy vérfagyasztó baleset vetett véget a Formula-2 vasárnapi sprintversenyének. Zhou, Mazepin és Schumacher végzett az első három helyen.

A 21 körös táv alig több, mint egyharmadánál véget ért a Formula-2 vasárnap délelőtti fordított rajtrácsos versenye. A Szocsiban rendezett viadal nyolcadik körében Luca Ghiotto és Jack Aitken a pálya 750 méter hosszú, padlógázas balos kanyarjában csatázott egymással, amikor a két autó összeért egymással. Ghiotto óriási tempóval frontálisan, Aitken pedig oldalirányból találta el az energiaelnyelő falat, ami jelesre vizsgázott biztonságból. Az ütközés borzasztó ereje ellenére mindkét pilóta másodpercek alatt kimászott a roncsokból, ami óriási szerencse, ugyanis Ghiotto autója rövid időn belül lángra kapott. 

A fal sérülései miatt Michael Masi versenyigazgató úgy döntött, ezzel véget ér az F2-esek hétvégéje. A pontszerzők az ötödik kör eredményei alapján szokásos pontmennyiség felét kapják meg.

Mivel a pole-pozíciós Nikita Mazepint a másodikról induló Guanyu Zhou maga mögé utasította, így a kínai pilóta lett az idei szezon tizenegyedik futamgyőztese. A dobogó alsó fokára a tegnapi első helyezett, a nyolcadik pozícióból rajtoló Mick Schumacher lett, aki eredményével tovább növelte előnyét a bajnoki tabellán. A németnek azonban még függőben van egy tegnapi ügye, ami veszélybe sodorhatja a futamgyőzelmét: a szombati futamon a bokszkiállása során a csapat vezetője adott ki utasítást a szerelőknek, ami ebben a sorozatban tilos. Ha a rivális csapatok vizsgálatot kérnek az eset miatt, Schumacher elveszítheti a győzelmét.

A futam végeredménye:

Ei6SUhUWoAAgTOc



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: