DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Ricciardo Katarban? „Valószínűbb, hogy nem”

Christian Horner, a Red Bull F1-es főnöke szerint fölösleges lenne elsietni az ausztrál visszatérését – egy jövő heti szimulátorozás alapján fognak dönteni.

Daniel Ricciardo még a nyári szünetet követő első forduló, a Holland Nagydíj második pénteki szabadedzésén szenvedett kéztörést, amely miatt nemcsak a zandvoorti hétvége további részét, hanem a teljes monzai, szingapúri és suzukai versenyeket ki kellett hagynia.

A helyére a Red Bull a tartalékversenyző Liam Lawsont ültette az AlphaTauriba, aki kiválóan teljesít eddig beugróként: a Szingapúri Nagydíjon a kilencedik helye révén – amely amúgy a csapat idei legjobbja – az első F1-es pontjait is megszerezte, de legutóbb Japánban is épp csak lemaradt a top 10-ről, miközben ismét Yuki Tsunoda előtt végzett.

f1-ricciardo-alphatauri-2023-1



Nagy kérdés viszont, hogy meddig ülhet még Lawson az autóban és mikor térhet vissza Ricciardo. Úgy tűnik, a jövő heti Katari Nagydíjon még az új-zélandi lesz bevetésen, Christian Horner Red Bull-csapatfőnök ugyanis így válaszolt a Sky Sports F1-nek arra a kérdésére, hogy visszatér-e az ausztrál a soron következő hétvégén:

„Azt mondanám, hogy jelen pillanatban alighanem valószínűbb, hogy nem, mint hogy igen” – fogalmazott Horner, akinek szavai egybecsengenek az AlphaTauri suzukai nyilatkozatával.

Horner ugyanakkor leszögezte, hogy nem arról van szó, hogy valami komplikáció merült volna fel Ricciardo sérülése kapcsán, csupán nem szeretnék elsietni a visszatérését – viszont jövő héten már visszaül a volán mögé a szimulátorban, s azt követően hozzák meg a végleges döntést Katarról:

f1-ricciardo-alphatauri-2023-2

„Jól halad a felépülése, de már biztosított az ülése a következő évre, szóval szükséges-e kapkodnia egy elhamarkodott katari visszatérésért, míg talán lenne még néhány hete Austinig, amely eleve egy pokolian huplis pálya amúgy is… Lehet, hogy jobb lenne azt az időt az austini felkészülésre fordítani.”

„Tudom, hogy Katarra szegezi a tekintetét. Jövő héten vezetni fogja a szimulátort, aztán az alapján hozunk majd döntést” – jelentette ki Horner.

 

Nincs veszélyben Ricciardo F1-es ülése

Mint arra Horner is utalt fentebb, Ricciardónak Lawson meggyőző beugrása ellenére sincs veszélyben a 2024-es helye a Formula-1-ben, hiszen Suzukában megerősítették, hogy jövőre is Tsunoda és ő fogja alkotni az AlphaTauri duóját. Lawson ezzel egyidejűleg ismét tartalékosként marad a Red Bull család kötelékeiben, amely kapcsán elismerte, hogy nem túlságosan elégedett.

Az AlphaTauri bejelentéséről és a Red Bull pilótahelyzetéről a Pitwall című hírműsorunk hétfői adásában is részletesen beszéltünk:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: