DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Nem siettetik Ricciardót, Katart is kihagyhatja?

Úgy tűnik, hogy az AlphaTaurinál elégedettek Liam Lawsonnal, és nem sürgős nekik, hogy Daniel Ricciardo F1-es autóba üljön.

Az előzetes tervek szerint Katarban visszatérhet az AlphaTauriba Daniel Ricciardo: az ausztrál pilóta a Hungaroringen váltotta Nyck de Vriest, de alig két hétvégével később, Zandvoortban a kezét törte egy balesetben.

A helyére beülő Liam Lawson azóta remekel, legutóbb Szingapúrban már pontot is szerzett, míg bár Ricciardo azon a hétvégén ott volt a paddockban, de teljes médiacsendet rendeltek el köré.

f1-ricciardo-alphatauri



Most az AlphaTauri vezető pályamérnöke, Jonathan Eddolls beszélt arról, hogy annyira nem is biztos az a katari visszatérés:

„Láttuk Szingapúrban, még mindig zajlik a gyógyulási folyamatos. Azt mondhatom, hogy még mindig messze vagyunk a végétől, szóval nem akarok célt kitűzni ezzel kapcsolatban” – mondta Eddolls Japánban.

„A felépülése jól halad, tervezünk vele némi szimulátorozást a visszatérése előtt, de azt mondhatom, hogy sem a részünkről, sem az ő részéről nincs kapkodás, nem akarjuk, hogy túl korán térjen vissza. Az lenne a legrosszabb, ha autóba ülne azelőtt, hogy teljesen meggyógyulna, és aztán ez problémákat okozna” – magyarázta a szakember.

„A szimulátor nagyon jól reprezentálja az autót és az erőhatásokat. Szerintem a végleges döntést majd ő fogja meghozni, kevésbé rajtunk múlik, mert ő jobban fogja tudni, hogy milyen a fájdalom, és hogy mennyire épült fel. Nem helyezzük nyomás alá a visszatéréssel, van három jó pilótánk, szóval nem kell sietni. A teljes felépülése a lényeg, szóval nem is beszélünk arról, hogy mikor tér vissza.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: