DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sainz a leggyorsabb, Alonso és Piastri elégedettek, Sargeant késznek érzi magát – keddi hírek

Sainz futotta meg a legjobb időt, a kétszeres világbajnok és a fiatal ausztrál boldogan értékelt, míg Hülkenberg elárulta, már nyáron döntött a visszatérésről. Íme a keddi nap legfontosabb hírei.

Összesen 24 versenyző ült autóba a kedden rendezett tesztnap folyamán, így fordulhatott elő az, hogy három Ferrari volt a lista elején a szezon utolsó tesztjén. Abu Dhabiban ezúttal Carlos Sainz futotta meg a legjobb időt, az eseményekről készült összefoglalót pedig itt olvashatják.

A mai teszten autóba ülhetett már új csapatának színeiben Pierre Gasly, Fernando Alonso és még Oscar Piastri is. A spanyolok kétszeres bajnoka nem győzte dicsérni az idei Aston Martint, míg Piastri hálás volt azért, hogy már idén csatlakozhatott a wokingi alakulathoz.



Míg Alonso elégedett volt, a Williams csapatfőnökéről ez nem mondható el. Jost Capito nemrégiben arról beszélt, büszke az idei fejlődésükre, azonban nem tölti el nagy boldogsággal, hogy a konstruktőrök között utolsóként zártak. Nyilatkozatát itt olvashatják.  

Piastrihoz hasonlóan Logan Sargeant is újoncként mutatkozhat be jövőre az F1-ben, noha némileg rögösebb úton jutott el eddig. Az amerikai pilótával kapcsolatban sokan szkeptikusak, ám ő késznek érzi magát és nem érzi korainak a lehetőséget.

Rajtuk kívül Nico Hülkenberg is őszintének bizonyult, hiszen elárulta, már nyáron megfogalmazódott benne a visszatérés gondolata. A német 2019 után kap ismét lehetőséget teljes állású pilótaként, az általa elmondottakat pedig ide kattintva találhatják meg. Hülkenberg érkezése egyben Mick Schumacher karrierjének szüneteltetését is jelenti a Formula-1-ben, persze a Haas döntésével nem mindenki ért egyet. Ezt a tábort erősíti Sebastian Vettel is, aki értetlenül áll az amerikai istálló választása előtt.

Volt azonban olyan, aki dicséretet is kapott. Lewis Hamilton idén hiába teljesített a szokottnál gyengébben, 1997 világbajnoka, Jacques Villeneuve szerint csak erősebben fog visszatérni jövőre, és a legjobb formájában láthatjuk majd. Véleményét itt olvashatják.  

Villeneuve mellett David Coulthard véleményét is láthatták nálunk. Az egykori F1-es pilóta reagálva a Brazíliában történt incidensre elárulta, szerinte Sergio Perez hálás lehet a Red Bull csapatának, hiszen győztes autót kapott, ugyanakkor nem tudott Max Verstappen felé kerekedni

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: