DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Nagy dolgokat vár Hamiltontól jövőre, Vettel visszatérésére számít Villeneuve

A győzelem nélküli szezon után „a legjobb Lewist fogjuk látni” – vélekedik Jacques Villeneuve. A visszavonuló Vettel esetében a pakliban van, hogy pár hónap elteltével elkezdődik a visszavágyódás.

Statisztikai tekintetben legsikertelenebb Formula-1-es szezonját zárta a hétszeres világbajnok – még ha ő azt is mondja, a 2011-es rosszabb év volt ennél. Az egyéni bajnoki hatodik eddigi leggyengébb helyezése, és először fordult elő, hogy sem győzelmet, sem rajtelsőséget nem szerzett egy év leforgása alatt. Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve szerint azonban a nehéz szezon csak megerősíti Hamiltont.

„Nagy dolgokat várok a következő évben Lewis Hamiltontól. A legjobb Lewist fogjuk látni. Pole-pozíció és győzelem nélkül zárta a szezont, ami változást fog beindítani benne szerintem. A Mercedes fejlődését pedig láthattuk Brazíliában” – fejtegette a Formule1.nl-en írt rovatában Villeneuve. A kanadai hozzátette, Abu Dhabiban is megcsillant Hamilton tempója, a kemény gumira váltva rendkívül gyors volt.



„Azon gondolkozom, látjuk-e még újra Sebastian Vettelt” – foglalkozott a mezőnyből visszavonuló négyszeres világbajnokkal. „Nehéz éve volt és a versenyzésen kívül sok dolog elfoglalta, az utolsó futamokon azonban erősen teljesített. Hiányozni fog neki a Formula-1, és nem leszek meglepve, ha valamilyen szerepben visszatér. Aki ilyen régóta van benne, egy ponton megelégeli, csak otthon akar maradni a családjával, de pár hónap múlva ez megváltozhat és elkezdődhet a visszavágyódás…”

A mezőnyből szintén kikerülő, de harmadik pilótaként a Red Bullhoz csatlakozó Daniel Ricciardót is említette – akinek visszafogadása miatt az év közepén „láthatatlan” Sergio Pereznek lehet félnivalója.

„Perez erős volt a szezon elején, aztán láthatatlanná vált. Az utolsó futamokon összekapta magát, de az év egészét tekintve jobb munkát is végezhetett volna. 2023 fontos lesz számára. A Red Bullnál hamarosan kéznél lesz Ricciardo, akinek marketing- és médiatevékenységet is szánnak, amire kiváló. Beszélnek Lando Norrisról is, habár ennek nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani” – fejtegette a Red Bull helyzetét Villeneuve.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: