DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Nem az idei volt a legrosszabb évem

Noha először maradt győzelem nélkül egy teljesen szezonon át az F1-ben, a hétszeres világbajnok mégis másik évet nevezett meg karrierje mélypontjának – de azért soha nem vezetné többet a W13-ast.

Miután Lewis Hamilton kiállni kényszerült a vasárnapi szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, eldőlt, hogy ez lesz az első Formula-1-es szezonja, amelyben nem arat legalább egy futamgyőzelmet (ahogy egyébként pole-pozíció nélkül is először zárt évet). Ráadásul Carlos Sainz visszaelőzte őt a vb-tabellán, ahol így csak hatodik lett, márpedig ennyire hátul sosem végzett világbajnoki összetettben a brit.

Amikor azonban arról kérdezték, hogy ez volt a legrosszabb szezonja az F1-es karrierje során, a Mercedes pilótája inkább a számos balesettel és magánéleti nehézséggel (akkoriban voltak gondjai a párkapcsolatában is Nicole Scherzingerrel) tarkított 2011-es esztendőt emelte ki: 

hamilton-dppi-abudhabi-1



„Nem, szerintem 2011 volt a legnehezebb évem az életem szempontjából. Az idei év sem volt a legnagyszerűbb, valószínűleg ott van a három legrosszabb szezonom között, de sokkal erősebb év volt ez a saját szempontomból, valamint ahogy a csapattal dolgoztunk és mind egységesek maradtunk. Úgyhogy szerintem sok pozitívum is volt.”

Hamilton azt azért elismerte, hogy nem bánja, hogy lezárult a 2022-es szezon: „Nagyon örülök, hogy vége. Mindig is hittem egészen az utolsó versenyig, hogy lehet esélyünk. Szóval szerintem fontos, hogy végig reménykedjünk és tovább dolgozzunk. Mindent beleadtam, és szerintem ez az utolsó versenyem olyan volt, mint a teljes szezonom, tökéletesen összefoglalta azt” – mondta el a Crash.net által idézett pilóta az Abu Dhabi Nagydíjat követően.

A 37 éves pilóta még a szombati időmérő után beszélt arról, hogy alig várja, hogy soha többé ne kelljen vezetnie az idei Mercedest. Amikor emlékeztették rá, hogy az e heti teszten még be kell ülnie a W13-asba, viccelődve így reagált: „Lehet, hogy beteget kell jelentenem! Például hogy fáj a hátam vagy ilyesmi.”

Amikor pedig a győzelem nélkül zárt évadról kérdezték Hamiltont, így reagált: „Hogy őszinte legyek, jó lett volna egy versenyt nyerni, de egy győzelem úgysem nagyon elég, nem igaz? Idén például az első ötödik helyünknél is úgy éreztem, mintha egy győzelem lenne. Akárcsak az első negyedik helyünknél, valamint az első dobogónknál is: azokban a pillanatokban úgy éreztük, valamit elértünk, úgyhogy ezekbe fogok kapaszkodni” – fogalmazott a brit (aki egyébként rögtön a bahreini idénynyitón harmadik lett, szóval ilyen tekintetben kissé sántított, amit mondott).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: