DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberget nyár óta foglalkoztatja a visszatérés gondolata

Jövőre ismét teljes állású pilóta lesz Nico Hülkenbergből, akivel 2019-ben fordult elő ilyen utoljára. A német versenyző elárulta, az idei nyártól kezdve érezte úgy, vissza kell térnie a mezőnybe.

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj hetében erősítették meg hivatalosan, amire egy ideje már számítani lehetett, miszerint Nico Hülkenberg váltja Mick Schumachert a Haas alakulatánál. A fiatal német számára így nem maradt ülés jövőre, ahogyan annak idején Hülkenberg is kiszorult.

A rutinos versenyző 2019-ben a Renault csapatától távozott, később pedig a Racing Point és az Aston Martin színeiben is tartalékosként tudott csak szerephez jutni. Idén azonban összejöttek a dolgok számára, hiszen sikerült leszerződnie az amerikai istállóval, így 2023-ban újfent a rajtrácson láthatjuk majd. Hülkenberg korábban többször is hangsúlyozta, elfogadta a helyzetét, nyáron azonban valami megváltozott.



„2019 után kiestem, mégis boldog voltam. Volt egy kis távolság és némi szusszanásnyi időm. 2021-ben nem történt sok minden, és még az idei év elején sem gondolkoztam ezen túl sokat. Valami aztán a nyár felé közeledve valahogy újra felerősödött bennem. Amikor eljöttem és meglátogattam a versenyeket, láttam az akciót, az izgalmakat, szóval megjött bennem a vágy, hogy visszajöjjek. Ekkor kezdődtek a beszélgetések” – idézte őt a Pitpass.

Hülkenberg bízik a Haas fejlődésében, ezért pozitívan tekintett előre, amikor a következő szezonról beszélt.

„A tavalyi, 2021-es év nehéz volt a Haas számára. Idén sokkal erősebbek voltak, és sokkal jokkal az eredményeik, de még mindig látom a potenciált, hogy ennél is jobbak legyünk együtt. Nyilvánvalóan Kevin és az én feladatom az egész csapattal együtt, hogy előre vigyük ezt a csapatot, persze mindig jobban akarsz teljesíteni a következő évben, mint az előzben. Az utazás itt kezdődik, innentől együtt dolgozunk és építjük a csapatot” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: