DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Piastri: A pályán töltött idő pótolhatatlan

Először vezetett jövő évi csapatánál Oscar Piastri, aki nagyon boldog volt a keddi tesztnapot követően. A fiatal ausztrál szerint sokat jelent, hogy már idén kipróbálhatta a wokingiak autóját.

Már az év közben kiderült, hogy Oscar Piastri a McLaren ajánlatát választva visszautasította az Alpine csapatát, így honfitársát, Daniel Ricciardót váltva érkezhet meg a brit alakulathoz. Az ifjú tehetség azonban idén még a franciákkal állt szerződésben, így erősen kérdéses volt, autóba ülhet-e az Abu Dhabi Nagydíjat követő teszten.

Ezt végül megtehette, a lehetőségért pedig nagyon hálás volt. Piastri szerint semmivel sem lehet pótolni azt az időt, amit az autóban tölthet pilótaként.



„Ez nagyon pozitív számomra. Az autó vezetése volt a legpozitívabb dolog, és a pályán töltött időt semmi sem pótolhatja, ezért a mai nap nagyon fontos volt nekem. Az, hogy dolgozhattam a perifériákon, és jobban megismerhettem a mérnökeimet, mindenkit a csapatban, valamint az, hogy ha van néhány dolog, amin változtatni szeretnék jövőre, akkor erről beszélhetek az emberekkel. Már nagyon várom, hogy megtervezhessek néhány saját apróságot, ha akarok. Az összes olyan háttér dolgon dolgozhatok a következő hat hétben, amit nem feltétlenül látni” – idézte Piastrit a GPFans.

A 21 esztendős pilóta elmondása szerint a teszt után most az lesz a legfontosabb, hogy összeszokjon a csapattagokkal.

„Jövő héten ott leszek a gyárban, hogy hivatalosan is bemutatkozzam, ami nagyon jó lesz, és mindenkivel találkozhatok. Rengeteg emberrel kell találkoznom, szóval már nagyon várom, utána pedig folytatom a munkát a szimulátorban, és minél jobban megismerhetem a mérnökeimet, a szerelőimet. Az autó vezetése mellett ezek a dolgok is ugyanolyan fontosak, ezért koncentrálni kell rájuk” – zárta gondolatait Piastri.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: