DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel nem érti a Haas vezetőségét

Sebastian Vettel értetlenül áll a Haas döntése előtt, miszerint a csapat menesztette az idén gyengélkedő Mick Schumachert, és helyette a visszatérő Nico Hülkenberggel kezdik meg a 2023-as szezont.

Sokáig kérdéses volt a 2020-as Formula-2-es bajnok sorsa a jövő évet tekintve. Az F1-ben második évét teljesítő német nem hozta a tőle elvárt teljesítményeket a Haasban, ennek pedig a csapatfőnök Günther Steiner többször is hangot adott. A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt vált hivatalossá, hogy Schumacher elhagyja csapatát, helyére rutinos honfitársa, Nico Hülkenberg érkezik.

A német Motorsport.com-nak nyilatkozva az idén visszavonuló Sebastian Vettel elmondta, nem érti az amerikai csapat döntését mentoráltja és barátja menesztését illetően.  

„Természetesen keserű szájíze van ennek és sajnálom őt emiatt. Nem akarok semmi rosszat mondani, de a Haas csapatvezetése néha nehezen érthető számomra. Mick teljes mértékben megérdemel egy helyet a Formula-1-ben. Most az új feladatra koncentrál, a következő lépésekre. Hiszem és remélem, hogy kap még egy lehetőséget, mert megvan benne a potenciál.”



A négyszeres világbajnok elmondása szerint nem csak Schumacheren, de a Haason is múlt a gyengén sikerült év.

„Kétségkívül nehéz szezonon van túl. Hibázott egy-két helyen, de a csapat sem volt ártatlan ezzel kapcsolatban, legalábbis kívülről így látszott. A környezet és légkör nagyon fontos minden versenyzőnek, még akkor is, ha ők ezt nem mindig vallják be. Olyan pilóta, aki ezzel nem ért egyet, nem létezik, és soha nem is létezett. A Haas végezhetett volna jobb munkát ezen a téren, de most már ez van. Szerintem Mick sokat tanult és fog tanulni ebből a szituációból, és hamarosan sokkal erősebben tér vissza” – nyilatkozta Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: