DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumachernek túl kevés rutinja volt Steiner szerint

A tapasztalat miatt döntöttek Nico Hülkenberg mellett a Haas csapatánál. Erről Günther Steiner beszélt Abu Dhabiban, aki elárulta, nincs idejük megvárni, amíg Schumacher rutinosabbá válik.

Mint az ismert csütörtökön reggel erősítették meg hivatalosan, hogy két esztendőt követően Mick Schumacher távozik a Haas istállójától, helyét pedig honfitársa, Nico Hülkenberg veszi át.

A fiatal tehetség így tehát szinte biztosan ülés nélkül marad a 2023-as idényben, jövője pedig bizonytalanná vált, míg Hülkenberg más sokadik alkalommal kap lehetőséget a Formula-1-ben. Günther Steiner az újságírók kérdéseire válaszolva mondta el a szezonzáró helyszínén a döntésük okait. A csapatfőnök szerint Hülkenberg pontosan tudja, mi kell ahhoz, hogy egy középcsapat lendületet vegyen, márpedig nekik erre van szükségük, mivel Schumacher még viszonylag tapasztalatlannak számít.



„Azt hiszem, a több év F1-es tapasztalat hiányzott, és az, hogy rajtunk kívül soha nem volt más csapatnál. Nico már három-négy csapatnál is volt, szóval megvan a tapasztalata, aminek a megszerzéséhez időre van szükség. Jelenleg nincs időnk megvárni ezt, mert előre akarunk lépni. Nem akarunk ott lenni, ahol most vagyunk, hanem jobbak akarunk lenni” – mondta el a Formula.hu újságírójának jelenlétében.

Steinert természetesen arról is faggatták, Schumacher megfelelt-e az elvárásaiknak, hiszen egy ideje már látszott, hogy nem éppen a legjobb volt a pilóta és csapat közötti viszont, erre azonban óvatosan felelt.

„Nehéz erre válaszolni, mert mi az elvárás? Lehet, hogy most olyan dolgokat látunk a csapatban, amiket ki kell javítanunk és valaki mással ezt hatékonyabban tehetjük meg, félretéve az ő teljesítményét és így tovább. Inkább a csapatot kell feljebb vinnünk, nem kizárólag egy versenyzőt. Nem Mick hibája, hogy ott tartunk, ahol. Magunkat hibáztathatjuk, de újra fel kell jönnünk, és van egy rövidebb út is, ha egy olyan srácot veszünk fel, akinek rengeteg tapasztalata van, és aki már több olyan csapatnál is volt, melyek hasonló helyzetben voltak, mint mi most" – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: