DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bejelentés: Nico Hülkenberg visszatér az F1-be

Mick Schumacher távozása után nem késett sokat Nico Hülkenberg érkezése sem: hivatalossá vált, hogy a német visszatér az F1-be, 2023-ban a Haas pilótája lesz.

Nem sokkal azt követően, hogy Mick Schumacher távozását közölte, Nico Hülkenberg érkezését is bejelentette a Haas F1-es csapata. A 35 éves német pilóta 181 futamon állt már rajthoz a szériában, az elmúlt két idényt az Aston Martin tartalékjaként töltötte, és mindkétszer vett is részt F1-es hétvégén beugróként. 

announcement_hulk_0



Magnussen után egy másik visszavonult veteránnak is visszautat kínált a Haas: Hülkenberg újra az F1-ben

„Nagyon boldog vagyok, hogy újra teljes szezont futhatok az F1-ben, és úgy érzem, mintha soha ki sem szálltam volna. Izgatott vagyok a lehetőség miatt, és köszönöm Gene Haasnak, valamint Günther Steinernek a bizalmat. Alig várom, hogy újra csatlakozzak a harchoz” – mondta a bejelentés kapcsán Hülkenberg.

Günther Steiner csapatfőnök szerint Hülkenberg tapasztalata volt a döntő, és a megítélése szerint egy remek időmérős pilótáról, valamint egy megbízható versenyzőről van szó. Hozzátette, hogy Hülkenberg erényei Magnussennel párosítva olayn pilótaduót jelent számukra, amelyre számíthatnak. Kiemelte, hogy ez is volt a céljuk, pontosan ezért választották végül Hülkenberget.

A visszatérő pilóta már jövő héten megkezdi a munkát, hiszen részt vesz a Haasszal a szezonvégi teszten Abu Dhabiban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: