DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: A Honda Szingapúrban és Japánban is nyerhet

Rendkívül biztató tempóval jelentkezett a fejlesztett japán erőforrás az elmúlt hétvégén, így Jos Verstappen arra számít, hogy a Red Bull a következő két versenyhétvégén ismét az élre kerülhet.

Tovább növelheti az esélyeket, hogy az istálló éppen szeptember második felére ígéri új aerodinamikai fejlesztési csomagjának éles bevetését. Max Verstappen Olaszországban ugyan csak nyolcadik lett, de a rajt után történt koccanás és szárnycsere után kifejezetten versenyképes körökre volt képes.

Max köridői ugyanolyan gyorsak voltak, mint az első-második helyen haladóké. Nem adta fel, teljesítményével megmutatta, hogy az autó fejlesztése a legjobb irányba halad. Ez rettentően biztatóan néz ki az évad hátralevő futamaira” – idézi Jos Verstappent a Ziggo Sport.

Két gyengébb verseny után újra az élre kerülhet a Red Bull-Honda


„A következő verseny Szingapúrban lesz, itt megint igen jók lehetnek az esélyeink. Az előző két pályát (Spát és Monzát) szinte a Ferrariknak találták ki, de úgy gondolom, a jövő évben kitűnő csatákat vívhat Verstappen a Red Bull segítségével Leclerc és a Ferrari, valamint Hamilton és a Mercedes ellen.”

A Mercedes 2014 óta minden alkalommal besöpörte a győzelmet Japánban, uralják a hibridérát, ugyanakkor a holland 2016 óta mindig dobogóra állhatott. Idén pedig a Hondának először nyílik reális esélye a győzelemre. „Úgy gondolom, most nagyon meg akarják mutatni Japánban. Utána valamikor még egy továbbfejlesztett motorvariánsra számíthatunk tőlük, még bőven vannak olyan versenyek, ahol igazán jól teljesíthetnek” – tekintett előre az idősebb Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: