DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kubica majdnem odacsapta az első kanyarban

A nehéz hétvége ellenére mindkét Williams ismét célba ért Bakuban. Bár a szombati időmérős rontását követően nem sok hiányzott Robert Kubicának, hogy másodszor is falnak vágja az autót.

A felettébb gyenge és nehezen vezethető FW42-es nagy fejtörést okoz egyelőre George Russellnek és a visszatérő Robert Kubicának is. Nehéz lehet ilyenkor az igazi motivációt is megtalálni, amikor egy istálló annyira utolsó, hogy mindenki mástól több, mint egy másodperc a lemaradása körönként, márpedig a grove-iaknál ez a helyzet.

Szombaton a kvalifikáció végén némi rizikót vállalt a lengyel és ez nem jött be, a nyolcas kanyarban csúnyán a falhoz vágta versenyautóját, így a szerelők péntek után szombaton is komoly extra feladatot kaptak, hogy megjavítsák a Williams-Mercedest a rajtig (az első napon Russell autóját egy csatornafedél tette tönkre). Ez sikerült is (a bokszutcából rajtolhatott), de kevés híján már a második kanyarban be is fejezte a versenyt Kubica. Szerencséjére, hajszállal megúszta, utána rögtön óvatosabb is lett.

Kubicának kevés hiányzott, hogy egyetlen kanyarból álljon az Azerbajdzsáni Nagydíj


„Nem volt könnyű verseny, saját magamnak tettem még nehezebbé azzal, hogy az időmérőn a falnak ütköztem. Majdnem sikerült megismételnem másnap is a legelső fékezési ponton, ez viszont nagyon jó figyelmeztetés volt nekem. Sajnos egész hétvégén gondjaim voltak a fékekkel, a pedál lenyomásakor az autó mindig elkezdett húzni az egyik irányba” – emlékezett vissza Robert Kubica.

„Vettem a lapot, ébresztőként hatott rám ez a probléma, onnantól már csak haza akartam hozni az autót. Nem volt egyszerű, mert az első körökben egy vonatban voltam, más versenyzőket követtem, ilyenkor pedig nem annyira magabiztos az ember. Közel vannak a falak, nem jó a tapadásunk, nem túl kényelmes így vezetni.”

„Maradjunk pozitívak, sikerült befejeznünk ezt a hosszú versenyt, köszönet a csapattagoknak, hogy erre képesek lehettünk” – tette hozzá a lengyel. A Williams számára egyelőre irreális pontszerzésben gondolkodni, ahhoz óriási mértékben gyorsulnia kell az autónak, hogy egyáltalán felmerüljön a gondolat, hogy az első tízbe kerülhetnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: