DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Mercedes tette meg a legtöbb kört

Az istállók vonatkozásában a Mercedes, a versenyzők között pedig Lewis Hamilton tette meg a legtöbb kört a barcelonai tesztelés első négy napján, de a Ferrari szorosan mögöttük. A Williams sehol.

A tavalyi évben az élen végző két istálló körözött a legtöbbet a barcelonai tesztelés első hetének során, de a Mercedes, illetve Lewis Hamilton is csak orrhosszal előzik meg a Ferrarit és Sebastian Vettelt. Bár a leggyorsabb nem közülük került ki, hanem a tabella első helyére Nico Hülkenberg került a Renault-val, de tudhatjuk, hogy a tesztelés ezen szakaszában a köridők még nem jelentenek túl sokat.

Nem tudhatjuk, melyik istálló mennyire altat, mennyire tekerik fel az erőforrást, a legjobb köridőket milyen üzemanyagszinttel érik el és eleve, mennyire autóznak határon a pilóták, akik tudják, hogy nincs tartalékautó, tehát egy esetleges autótörés óriási időveszteséget hozhatna a javítás miatt.

A Honda a tavalyi év után ismét büszke lehet arra, hogy nem hátráltatta a gyártót műszaki hiba sem a Red Bull, sem a Toro Rosso részéről, a két istálló összeadva 957 kört, azaz átszámítva 4455 kilométert tett meg anélkül, hogy az autóval, vagy az erőforrással bármilyen probléma adódott volna.

A Mercedes 610 kört teljesített, a mindössze szerdán kezdő Williams pedig csak 88-at, ami már most hatalmas hátrányt jelent a tavaly is csak bukdácsoló grove-iak számára. Elég gyengén muzsikált Strollék csapata, a Racing Point is, kevesebb, mint feleannyi kört megtéve, mint például a Mercedes, a Ferrari, vagy a Red Bull.

A Mercedes sem a köridőre ment még rá, sokkal inkább a körszámra


A csapatok összes megtett körszáma az első héten, Barcelonában:

1. Mercedes – 610 kör
2. Ferrari – 598 kör
3. Alfa Romeo – 507 kör
4. Toro Rosso – 482 kör
5. Red Bull – 475 kör
6. McLaren – 445 kör
7. Renault – 433 kör
8. Haas – 384 kör
9. Racing Point – 248 kör
10. Williams – 88 kör

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: