DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 2. szombat

Szezonzáró

Andretti: A zárófutamon pontosan ugyanezt tettem volna

Szinte össztűz zúdul december óta Michael Masi versenyigazgatóra, amiért a Mercedes számára kedvezőtlen döntést hozott az utolsó körös újraindítással. Mario Andretti viszont pont ugyanígy cselekedett volna.

részletek

Az FIA tanulni akar az F1-es szezonzáróból

Elemzést készítenek a történtekről és még a következő szezon előtt tesznek valamilyen javaslatot arra, hogy hogyan javítsanak a helyzeten, mert ez most beárnyékolja Verstappen vb-címét is.

részletek

Sainz: Erre a dobogóra senki nem fog emlékezni

Összetettben ötödikként zárta első ferraris szezonját Carlos Sainz, kettővel megelőzve csapattársát. A spanyol elégedett az eredménnyel, és boldog, amiért a dobogón állhatott az év utolsó futamán.

részletek

Verstappen: Nem tudom, mit mondjak, ez őrület!

Megismételhetetlen, őrületes, történelmi, szavakkal le nem írható szezon után Max Verstappen 2021 Formula-1-es világbajnoka. A holland egy elrontott rajt után, az utolsó körben fordított, így őt intette le elsőként a kockás zászló.

részletek

Hamilton egyetlen vétségre a rajtbüntetéstől

Általában csak legyinteni szoktunk, ha egy pilóta megrovást kap a versenybíróságtól. Lewis Hamiltonnak azonban már kettő van, ha még egyet összeszed Abu Dhabiban, tízhelyes rajtbüntetést kap.

részletek

Az utóbbi 30 év utolsó futamos világbajnokai

A modern kori Formula-1-ben gyakran előfordult, hogy a szezonzárón dőlt csak el, ki nyeri a világbajnoki címet. Voltak egészen drámai esetek is, 2021-ben is jó eséllyel az utolsó futamon születik döntés.

részletek

Marko: Tiltsák el a piszkos van der Lindét

A Red Bull főtanácsadója szerint feltétlenül el kellene tiltani a DTM-ben botrányos versenyzést bemutató Mercedes-pilótát. Szerinte nincs helye a pályán ilyen piszkos manővereknek, ráadásul sorozatban.

részletek

Michelisz: Ez egy tökéletes nap volt

A WTCR magyar pilótája háláját fejezte ki a csapata és a magyar szurkolók felé, miután mindkét rajtelsőséget sikerült bezsebelnie a szezonzáróra. Az eddigi siker azonban nem fog a fejébe szállni.

részletek

Michelisz: „A saját kezemben van a sorsom”

Előnnyel akart érkezni a sepangi szezonzáróra, s ez össze is jött, de tisztában van vele, hogy a különbség korántsem megnyugtató. Közben a riválisai is készen állnak a mindent eldöntő hétvégére.

részletek

Hülkenberg: Ez jó is lehetett volna…

A 2020-ra ülés nélkül maradt pilóta utolsó futama pontosan úgy zajlott, ahogy az egész F1-es karrierje: nagy potenciállal, de végül kimagasló eredmény nélkül. Tervét az élet írta át.

részletek

Bottas az élen, Vettel a falban Abu Dhabiban

Egy levezetőkör tempójában, mégis két megszakítással zajlott le az Abu Dhabi Nagydíj első szabadedzése. Az élen Mercedes, Red Bull sorminta alakult ki, Vettel az utolsó percekben koccant.

részletek

Raikkönen nem lazázza el a szezonzárót

Másfél hete az Alfa Romeo idei legjobb eredményét szállította Kimi Raikkönen, most pedig önbizalommal telve érkezik Abu Dhabiba, ahol még fontos missziót kell teljesítenie a csapattal.

részletek