DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Erre a dobogóra senki nem fog emlékezni

Összetettben ötödikként zárta első ferraris szezonját Carlos Sainz, kettővel megelőzve csapattársát. A spanyol elégedett az eredménnyel, és boldog, amiért a dobogón állhatott az év utolsó futamán.

Az ötödik helyről vághatott neki a szezonzárónak Carlos Sainz, végül azonban a csillagok szerencsés állása miatt a harmadik helyen zárt, aminek köszönhetően ötödik lett összetettben, megelőzve ezzel csapattársát, Charles Leclerc-t, aki csupán a hetedik. A Ferrari spanyol pilótája ugyanakkor elismerte, az előtte kibontakozó, végletekig kiélezett címdráma miatt „valószínűleg senki nem fog emlékezni” az ő harmadik helyére.

Sainz a két bajnokesélyes, és a harmadik helyen autózó Sergio Perez mögött haladt a Safety Car bent tartózkodása alatt, ám a mexikói bokszkiállása miatt végül harmadikként intette le a kockás zászló. Igaz, az utolsó körben még védekeznie kellett Yuki Tsunoda ellen, de leküzdve az akadályt, megszerezte idei negyedik dobogós helyezését.



„Ez valóban nagyszerű módja annak, hogy egy rendkívül pozitív első évet zárhassak le a Ferrarinál” – fogalmazott Sainz. „Kihívásokkal teli év volt, de összességében erős. Egy év, amelyre nagyon büszke vagyok, és igen… lezárva egy pódiummal, amelyre valószínűleg senki nem fog emlékezni amiatt, ami előttem történt. De azért elrakom a gyűjteményembe.”

Mint mondta, nagyon élvezte a futamot, ahol mindent, amit ebben az évben megtanult, összeszedett, hogy eddigi talán legerősebb ferraris versenyét futhassa. Ezzel az eredménnyel az egyéni bajnokság ötödik helyére ugrott fel, megelőzve csapattársát, Charles Leclerc-t. „Nem mintha az ötödik, hatodik vagy hetedik hely változtatna bármit is a hangulatomon a téli szünetben, de ez mégis egy másik bizonyítéka annak, hogy ez az év erős volt, és rendkívül pozitív a számomra. Különösen nagy önbizalmat ad 2022-höz, hogy az első harmadban végeztem. Bármi is történjen, bármilyen autónk is legyen jövőre, megyünk előre, végre van hozzá elég magabiztosságom!”

Nem is csoda, hogy Sainz önbizalommal telítve zárja a szezont, hiszen a Ferrarihoz való megérkezésekor számos megjegyzést kapott azzal kapcsolatban, vajon fel tudja-e venni majd a versenyt az egyik legnagyobb tehetségnek kikiáltott Charles Leclerc-kel szemben. A spanyol bizonyított, és ha ez nem volna elég, a Ferrari végül a konstruktőri bajnokság harmadik helyén zárt a két topcsapat mögött, maguk mögé utasítva a McLarent, így összességében eredményesen zárul ez az izgalmakkal telített év.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: