DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc: Egyáltalán nem így akartam zárni az évet

Miközben minden a világbajnoki címért harcoló Max Verstappenről és Lewis Hamiltonról szól a leintés után is, ne feledjük, hogy a Ferrarival Charles Leclerc lemaradt a „best of the rest” titulusról.

Charles Leclerc mellett Lando Norris és Carlos Sainz voltak még csatában a pontverseny ötödik helyéért, ami azt jelentette, hogy a két Red Bull és a két Mercedes mögötti legelőkelőbb végső pozícióért csatáztak.

Eleinte Lando Norris érezhette magát nyeregben, aki a harmadik helyről kezdte meg az Abu Dhabi Nagydíjat, azonban a rajtnál rögtön visszaesett, onnantól pedig nem is volt kérdés, hogy – bár Charles Leclerc rendelkezett hármójuk közül a legtöbb ponttal a futam előtt, de – Carlos Sainzé lesz a „best of the rest” nevű megtiszteltetés.



Leclerc ki is fejezte csalódottságát a futam után a közösségi médiában: „Nem így szerettem volna befejezni a szezont” – kezdte a tizedik helyen célba érő pilóta. „Egyáltalán nem… Mindent elbuktam a VSC-s bokszkiállásom alatt, aztán már nem is tudtam visszajönni a harcba.”

„Ugyanakkor szeretnék gratulálni Carlosnak, aki nagyot ment ma és persze jár a gratuláció Maxnak is, amiért megnyerte a világbajnokságot” – folytatta Leclerc, aki ezt követően nem mulasztott el köszönetet mondani a Ferrarinak sem egész éves munkájukért.

„Köszönöm az egész istállónak a kemény munkát, amit egész évben nyújtottak. Egyértelműen előre léptünk, az én szemem előtt pedig már egyértelműen a következő szezon lebeg, ahol remélhetőleg az élmezőnyben csatázhatunk majd.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: