DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Sainz: Elég erősek voltunk

Miközben mindenki a világbajnoki ütközetre figyelt, Carlos Sainz egy egészen kiváló versenyt futott. A spanyol pilóta idén már negyedik alkalommal állhatott fel a pódiumra, így érthetően boldog volt.

Elképesztő izgalmakkal ért véget a 2021-es szezon utolsó futama Abu-Dhabiban, ahol a Ferrari spanyol pilótája egy nagyszerű versenyt tudhat maga mögött, miután az ötödik helyről rajtolva a dobogóra állhatott.

Carlos Sainz tempója az egész hétvégén jónak tűnt, ezt pedig a maranellóiak versenyzője is kiemelte nem sokkal a leintés után.for



„Elértük a célunkat, a végén pedig jókor voltam jó helyen, így némi szerencsével, de a dobogós lettem. Ez nagyszerű a számunkra, jó napunk volt én pedig nagyon élveztem, igazából erősnek éreztem magamat az autóban, már a tegnap időmérőn is. A biztonsági autós fázis miatt nem voltunk könnyű helyzetben, viszont sikerült megőrizni a nyugalmamat és befejeztük a munkát” - mondta Sainz.

A 27 esztendős versenyzőt Max Verstappen és Lewis Hamilton hatalmas csatájáról is megkérdezték, Sainz úgy érzi mindketten megérdemelték volna a sikert.

„Mindketten megérdemelték volna a végső győzelmet, mivel két fantasztikus pilótáról van szó. Egy nagyon izgalmas szezont raktak elénk, Maxnak pedig gratulálok, óriási sikert ért el. Örülök ennek, a Toro Rosso istállójában csapattársak voltunk, szóval jó ezt látni” - tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: