DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg: Ez jó is lehetett volna…

A 2020-ra ülés nélkül maradt pilóta utolsó futama pontosan úgy zajlott, ahogy az egész F1-es karrierje: nagy potenciállal, de végül kimagasló eredmény nélkül. Tervét az élet írta át.

Nico Hülkenberg Abu Dhabiban pályafutása talán utolsó Formula-1-es versenyét teljesítette, amiben nagy lehetőségek rejlettek, ám ezeket végül nem tudta kiaknázni. Egy hosszú első etappal próbálta meg átugrani Lando Norrist, és ez kis híján sikerült is, ám megérkezett mögé a sor végéről induló Valtteri Bottas, aki megtörte az ütemét. 

 hulk-2019-portre-abu



„Ez igazán jól sülhetett volna el, ha nem jön Bottas, aki kicsit korán előzött meg, és emiatt veszítettem két másodpercet. Ennyi kellett volna ahhoz, hogy a bokszkiállásom után Lando elé érjek vissza” – árulta el a leintést követően német, aki ezzel ellentétben Norris mögé sorolt be, így még több időt veszített. 

„Az ő pozíciójában, tiszta levegőben nagyszerű lett volna a stratégiám. Kifizetődött volna egy hosszú etap, de sajnos ez nem jött össze. Negyven körig autóztam a szélárnyékában, ami megzabálta a gumikat. Nagy volt a tempó.”

Ha ez nem lett volna elég, a Renault mögé megérkezett Carlos Sainz és Daniel Ricciardo is. Mindketten könyörtelenül kihasználták a kopott gumikon küzdő német helyzetét. „Carlos és Daniel érkezett mögöttem, így nem volt időm gumit kímélni, aminek a végén megfizettem az árát. Nem tudtam megtartani a tizedik pozíciót. Próbáltam visszatámadni [Sainz ellen], de levágtam a 13-ast, és annyira keményen találtam el a rázókövet, hogy majdnem megpördültem. Ezt használta ki Daniel. Ha Bottas nem a mezőny végéről indul, akkor megelőztem volna Landót, és a hat pont hozzám kerül, de ilyen a versenyzés, ilyen az élet” – foglalta össze Hülkenberg, akit végül a tizenkettedik helyen intettek le.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: