DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az FIA tanulni akar az F1-es szezonzáróból

Elemzést készítenek a történtekről és még a következő szezon előtt tesznek valamilyen javaslatot arra, hogy hogyan javítsanak a helyzeten, mert ez most beárnyékolja Verstappen vb-címét is.

Nagy port kavart Michael Masi biztonsági autós újraindítással és a lekörözöttek kapcsolatos döntése a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj végén, amellyel gyakorlatilag eldöntötte a világbajnoki cím sorsát - a Mercedes azóta sem jelent meg sehol és egyetlen tagja sem nyilatkozott semmit, kíváncsian várjuk, hogy hova fejlődik az ügy. A Motorsport Világtanács szerdai ülése után azonban az FIA közölte: sokat beszéltek a témáról az érintettekkel és részletesen áttanulmányozzák a dolgot, hogy tanulhassanak belőle.

safety-car-abudhabi-2021-dppi



A szerdai ülésen minden jelenlévő részletes bemutatót hallgathatott végig arról, hogy pontosan mi és miért történt a futam végén, miért született meg az a bizonyos döntés és miért így kezelte a dolgokat a versenyirányítást. Kiemelték, hogy elemzést fognak készíteni, mert az ügyből kirobbanó vita árt a sportágnak és beárnyékolja Max Verstappen egyéni, valamint a Mercedes konstruktőri világbajnoki címét.

Hozzátették, hogy az elemzés még a 2022-es szezon előtt el fog készülni és valamilyen javaslattétel is születik ez alapján, hogy hogyan lehetne javítani a helyzetet és hogy ne fordulhasson elő többet hasonló.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: