Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. január 24. hétfő

Sprintverseny

Hivatalos: Három sprintfutam lesz idén

Három pontot kap a győztes, kettőt a második helyett és egyet a harmadik, három olyan hétvége lesz, ahol szombaton rendeznek ilyen megméretetést.

részletek

800 ezer dollárért fogadták el a csapatok a sprintfutamot

A szombati kvalifikációs futamok kísérleti bevezetéséről szóló vita tárgya az elmúlt hetekben az anyagi kompenzáció volt. Sajtóértesülés szerint végre megegyezés született – de hivatalos bejelentés még mindig nincsen.

részletek

Kukázzák a kétnapos versenyhétvége tervét

Tavaly éppen Imolában próbálták ki a szombat-vasárnapi nagydíjat, és úgy tűnt, a versenynaptár további bővülése esetén ez lesz a járandó út. Stefano Domenicali most leszögezte, a promóterek érdekét szem előtt tartva nem vezetnek be rövidebb versenyhétvégéket.

részletek

Villeneuve: Verstappenen van a nyomás

Az 1997-es F1-es világbajnok szerint itt az ideje a Red Bull hollandjának bizonyítania, hogy valóban a jövő nagy bajnoka. A kanadai exversenyző a sprintfutamokról is elmondta a véleményét.

részletek

Sajtó: Zöld utat kaptak a sprintversenyek

Sajtóértesülések szerint az F1 tíz csapata rábólintott a kísérleti jelleggel betervezett sprintfutamok költségvetésére, így hamarosan jöhet az első megbolondított versenyhétvége.

részletek

Július 17-én lesz először F1-es sprintverseny

A Formula-1 első embere, Stefano Domenicali elmondta, hogy a jövő hétvégi imolai futamig tisztázni fogják a sprintversenyeket, azt pedig megerősítette, hogy a Brit Nagydíjon fogják először kipróbálni.

részletek

Hétvégén döntés születhet a sprintfutamokról

A Bahreini Nagydíj alatt újra nekigyürkőznek a csapatok az alternatív kvalifikáció kipróbálásáról szóló vitának – a pénzügyi részletekről kell megállapodni.

részletek

Előbb lehetne nyitni a DRS-t a sprintfutamon

Erősebb DRS, pár kiosztott pont, kukázott Montreal – a Formula-1 vezetői közelednek a sprintversenyek szabályainak véglegesítéséhez, leszámítva a még mindig zűrzavaros parc fermé-előírásokat.

részletek

Sprintfutamok: Fél órás extra, amiért pont jár

Stefano Domenicali árult el egy-két dolgot az idén bevezetésre kerülő F1-es sprintfutamokról - az egyik ilyen, hogy Silverstone-ban biztosan rendeznek ilyen versenyt az idei szezonban.

részletek

Hülkenberg a sprintversenyről: Hulladék!

A tervek szerint idén három helyszínen is kipróbálják majd a sprintversennyel tarkított formátumot az F1-esek. Nico Hülkenberg egyértelműen ellenzi azokat, egyenesen hulladéknak nevezve az ötletet.

részletek

„A show javítása nem mehet a sport kárára”

Jean Todt, az FIA elnöke támogatja a több izgalmat célzó újításokat az F1-ben, így a sprintfutamokat is – de csak akkor, ha mindezek nem mennek szembe a sport természetével és érdekeivel.

részletek

Járjanak pontok a sprintfutamon?

A csapatok nyitottak az új formátum tesztelésére a szezon három nagydíján, de előtte tudni akarják a részleteket. Köztük azt, legyen-e pontozás – mondta a Williams csapatfőnöke, Simon Roberts, aki szerint jutalmazni kell a versenyzőket, ha harcokat akarunk szombaton.

részletek