DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Norris: Nekünk a vasárnap számít

Jól szerepeltek a hazai hősök a Brit Nagydíj időmérőjén, Hamiltoné lett a leggyorsabb kör, Russell eddigi legjobb eredményét érte el a Williamsszel, míg Norris kis lemaradással a hatodik helyen zárt.

A brit közönség, mely egy év szünet után térhetett vissza újra a lelátókra, ráadásul teljes létszámmal, mindhármukat hatalmas ovációval fogadta. Már Lewis Hamilton és George Russell is kiemelte, igazi energialöketet adott nekik a sok éljenző szurkoló, és véleményével most Norris is csatlakozott hozzájuk.

„A legjobb dolog a kivezető és a levezető körökön, amikor látod őket állva ujjongani. Ez nagyon klassz érzés” – nyilatkozta a McLaren-pilóta az időmérőt követően. „Feltölt, motivál, hogy jól összerakd a következő körödet. Szuper érzés. Szerintem holnap még többet számít majd. Amikor kijövünk a pályára és látjuk őket, az csak izgatottá tesz és mosolyt csal az arcunkra.”



Norris, aki még mindig nem jött helyre teljesen a Wembley Stadionban történtek után, a körével sem volt különösebben elégedetlen. „Azt mondanám, hogy ez a legtöbb, amit ma tehettünk. Ha ránézünk az időkre, látjuk, hogy Charles hét századdal van előttünk. Az a kicsi még meglehetett volna, de az utolsó próbálkozásomkor még javítanom se sikerült” – nyilatkozta. A Ferrari elé kerülés kifejezetten fontos a McLarennek, hiszen a vörösökkel vívnak komoly küzdelmet a konstruktőri harmadik helyért. Egyelőre a brit csapat áll jobban, 19 pontnyi előnnyel a harmadik helyen, de a Ferrari nem adja könnyen magát, mint az például az Osztrák Nagydíjon is látszott.

Most ugyan az olaszok egyik autója előlük indul, Carlos Sainzot azonban mindkettten maguk mögött tudhatják, miután Daniel Ricciardo, de még George Russell is megelőzte. Norris szerint kétség sem férhet hozzá, mi a céljuk a szombati sprintfutamon, mely a vasárnapi verseny rajtrácsáról dönt. „Trükkös lesz, de ott a lehetőség holnap, hogy nyerjünk néhány pozíciót, ez is a célunk. Mivel nem leszünk dobogóesélyesek, a vasárnapra kell koncentrálnunk. Minden energiánkat arra kell fordítanunk, és nem szabad túl sok kockázatot vállalnunk egyetlen pozícióért cserébe” – mondta a brit, emlékeztetve arra, hogy ez a szombati sprint mégiscsak egy újabb kvalifikáció lesz, semmi más.

A McLaren-es tehetség igyekszik majd egyensúlyozni az agresszivitás és a megfontoltság között; nem fog ellustulni, de legharapósabb formájában sem most lesz. „A mai nap inkább a sprintkvalifikációról szólt, a holnap inkább a versenyről. De ez nem egyszerű helyzet, mert ez is verseny végül is. Szeretnél támadni és előrébb kerülni, de gondolnod kell a vasárnapra is, és nem tenni valami olyat, amit nem kellene”  – hangzottak Norris gondolatai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: