DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell mindent bele fog adni a sprinten

A pénteki nap hőse volt az időmérőn elért nyolcadik helyével a Williams pilótája, aki azonban nem érné be ennyivel hazai közönsége előtt: szombaton még jobb rajthelyet harcolna ki magának.

Ha lehet, még a spielberginél is nagyobb csodát hajtott végre a Brit Nagydíj időmérőjén George Russell, aki zsinórban másodszor jutott be a Q3-ba, ahol ráadásul ezúttal a nyolcadik helyre kvalifikálta magát. A brit pilóta legalább akkora biztatást és éljenzést kapott a lelátókról, mint hétszeres világbajnok honfitársa, az időmérőt megnyerő Lewis Hamilton, s a williamses nem is maradt hálátlan a kvalifikáció utáni értékelésében:

russell-williams-silverstone-day1



„Damon Hill azt mondta nekem, hogy a közönség egy másodpercet jelent köridőben – azt hittem, hazudik, de talán igaza volt!” – nyilatkozta Russell a riportereknek. „Hihetetlen támogatást kaptam, lenyűgöző érzés. Ez sorozatban a második Q3-as szereplésem a Williamsszel, lendületben vagyunk pillanatnyilag. Egyszerűen nagyszerű itt lenni és együtt látni mindenkit. A szabadedzésem kissé pocsékul alakult, szóval tudtam, hogy emelnünk kell a szinten, és pontosan ezt is tettük.”

De vajon mi változott az FP1 és az időmérő között? „Nem tudom, hogy őszinte legyek. A pálya kicsit nyers volt még, mi pedig kissé elveszettnek éreztük magunkat, ezért úgy voltunk vele, hogy visszatérünk az alapokhoz, nem gondoljuk túl a dolgokat, hagyjuk, hogy a pálya illeszkedjen hozzánk. Amikor kimentem az első körömre a Q1-ben, egyből tudtam, hogy jó helyzetben vagyunk. Bizsergek, be kell vallanom – ráadásul a családom is itt van, a 2019-es Abu Dhabi Nagydíj óta először, szóval nagyszerű ezt előttük elérni.”

Russell általában az időmérőkön jobban szokott szerepelni, mint a versenyeken, éppen ezért előzetesen nem volt túl optimista a szombaton debütáló sprintkvalifikáció kapcsán. A brit azonban megígérte, hogy bár sokan vonatozásra számítanak a nagyjából félórás futamon, ő oda fogja tenni magát, hátha még javítani is tud a nyolcadik rajthelyen:

„Szerintem sokan könnyedén fogják venni, mert szeretnének jó rajtpozíciót maguknak vasárnapra. Mi viszont mindent beleadunk. Ez egy újabb verseny lesz és szeretnék előrefelé haladni, harcolni akarok a körülöttem állókkal, és a lehető legjobb rajthelyet megszerezni vasárnapra. Teljesen szokványos futamként fogom kezelni, és mindent bele fogok adni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: