DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hivatalos: Három sprintfutam lesz idén

Három pontot kap a győztes, kettőt a második helyett és egyet a harmadik, három olyan hétvége lesz, ahol szombaton rendeznek ilyen megméretetést.

A Formula-1 hivatalosan is bejelentette azt, amit már hetek óta tudni lehetett: elfogadták a sprintversenyek tervezetét és az idei szezonban három helyszínen is rendeznek ilyen futamokat. A dolog lényege, hogy szombatonként lesz egy száz kilométer hosszúságú verseny, amely majd meghatározza a vasárnapi "igazi" futam rajtsorrendjét. A szombati verseny rajtsorrendjét egy pénteki "rendes" időmérő alapján határozzák majd meg, ilyenkor péntek és szombat délelőtt egy-egy hatvan perces szabadedzés áll majd a csapatok rendelkezésére. 

00121002_171



A parc fermé szabályok már a pénteki kvalifikáció kezdetétől érvényesek lesznek, ott öt darab lágy keverékű abroncs lesz elérhető (és csak azok), majd a szombati sprintfutamra a csapatok választhatnak két keveréket.

A pontos helyszíneket egyelőre nem nevezték meg, csak hogy kettő lesz Európában, egy pedig Európán kívül, viszont az értékelést is bejelentették: a sprintfutam első három helyezettje a jó vasárnapi rajtpozíció mellett plusz pontokat is kap, a győztes három, a második helyezett két, a harmadik pedig egy egységgel gazdagodik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: