DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Gasly: Inkább szorosabb mezőnyre lenne szükség

Miközben az F1 hétfőn bejelentette, hogy három versenyhétvégén kipróbálják, mennyire dobja fel a nézettséget a sprintfutamok bevezetése, Gasly elmondta, mi a mai F1 legnagyobb gondja.

Hétfőn bejelentette a Formula-1, hogy az előzetes terveknek megfelelően három helyszínen próbálják ki az idei szezonban a sprintversenyeket. A lebonyolítás a következő lesz: pénteken egy hatvanperces szabadedzés, majd kvalifikáció a megszokott formátumban, ami eldönti a szombati sprintverseny rajtsorrendjét, mely előtt lesz még egy szintén egyórás gyakorlás, hogy aztán vasárnap megtartsák a főversenyt.

A sprintfutam első három helyezettje, mindamellett, hogy előkelő rajtpozíciót szerez vasárnapra, pontokat is gyűjt majd, hiszen a szombati győztes 3, a második helyezett 2, a harmadik pedig 1 ponttal gazdagodik.



Pierre Gasly még a sprintversenyek hivatalos bejelentés előtt fejtette ki álláspontját az újítással kapcsolatban: „Szerintem igazából arra lenne szükség, hogy az autókat többé-kevésbé egy szintre hozzák. Ha sikerülne minden csapatot fél másodpercen belülre hozni, az izgalmasabb versenyzést ígérne.”

„Ezt jelenleg is látjuk a sűrű középmezőnyben és az élen ugyanez a helyzet a Mercedes és a Red Bull között. Jó versenyeket produkálnak, ez pedig tetszik a tv-nézőknek. Szóval szerintem ez kellene legyen a célunk, hogy összébb hozzuk a mezőnyt. Ha a leggyorsabb autó három másodpercet ver az utolsóra, az nem kecsegtet sok izgalommal, így az emberek nem fogják nézni az F1-et.”

„Ez kell, hogy legyen az elsődleges célunk, de igen, amíg ezt nem sikerül elérnünk, miért ne próbálhatnánk ki a sprintversenyeket, de jó lenne, ha közben arra is figyelnénk, hogy ne veszítsük szem elől a legfőbb célunkat” – mondta Gasly az RN365-nek, aki jelenleg a kilencedik helyen áll a világbajnoki pontversenyben.

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: