DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért kell a sprintfutam az F1 szerint

Ross Brawn szerint nagyon izgalmas lesz ettől az egész hétvége, már a péntek és a szombat is, de a főfutamhoz nem akarnak nyúlni - ha nem jön be az ötlet, akkor kitalálnak mást.

Hétfőn délután hivatalosan is bejelentették, hogy három sprintfutamot rendeznek idén a Formula-1-ben, kettőt Európában, egyet pedig Európán kívül. Minderről Ross Brawn, az F1 motorsportért felelős igazgatója is beszélt, hiszen a kritikák már az ötlet felmerülése óta érkeznek ezzel kapcsolatban...

"Ennek a lényege a versenyhétvége kiterjesztése és nem az, hogy befolyásolja a főversenyt. A lényeges esemény továbbra is az lesz" - mondta Brawn a sorozat hivatalos weboldalának adott interjújában.

brawn_2



"Azt akarjuk, hogy a nézőket az egész hétvégére lekössük. A vasárnapi verseny rendben van, ahhoz nem akarunk nyúlni, de feljebb akarjuk tornázni az érdeklődést pénteken és szombaton. A péntek most igazából csak a tényleges szurkolóknak van, érdekes nézni egy szabadedzést, de azon nem múlik semmi. Így viszont az új formátumban már ott lesz az időmérő" - magyarázta.

"Szerintem a sprintfutam maga nagyszerű lesz, nem hiszem, hogy kelleni fog közben kerékcsere, szóval tiszta verseny lesz, szerintem nagyjából fél óra, száz versenykilométer. Meglátjuk, hogy a szurkolókat mennyire hozzuk be ezzel és hogy hogyan áll össze a teljes hétvége. Szerintünk jó lesz és nagyon izgalmas. A pilóták nyitottak erre, mi pedig nem is kérünk mást, csak ennyit. Megnézzük, hogy ez milyen és ha nem jó, akkor feltesszük a kezünket, kitalálunk mást."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: