DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso rettentően élvezte a végső kétkörös sprintet

Baku idén sem hazudtolta meg önmagát. Az őrült hajrában az egyébként igencsak hátul levő Fernando Alonso remekül használta ki a lehetőséget és a hatodik helyre ugrott előre.

Nyers tempóból ezen a hétvégén az Alpine egészen biztosan nem végezhetett volna pontszerző helyen, mert ugyan az időmérő még jól sikerült Fernando Alonso számára, a futam során aki arra járt, kikerülte az egyenesben és egyre csak hátrafelé lépdelt. Már bőven tízen kívül volt, amikor az első biztonsági autós fázis végén úgy döntött, friss lágy abroncsokra vált.

Még mindig tízen kívül volt, ám Verstappen balesete és a piros zászló után felcsillant a remény egy sokkal jobb eredményre. Ez sikerült is, az utolsó, kétkörös sprintet kiválóan használta ki, több riválisát is megelőzte, Hamilton pedig magától hibázott és esett vissza az utolsó helyre, így végül a hatodik pozícióban hozta be az Alpine-t a kétszeres világbajnok spanyol.

Egy évtizede a világbajnoki címért harcoltak, Bakuban mindketten ismét remekeltek


„Nagyon örülök én is és a csapat is, igen értékes pontokat sikerült ma begyűjtenem. Nehéz hétvégén vagyunk túl, de úgy érzem, megérdemeltük a remek eredményt. Az utolsó köröket rettentően élveztem, tudtam, hogy nagyon agresszíven fogok támadni, hogy néhány helyet előreléphessek” – nyilatkozta Fernando Alonso a leintés után.

„Bár stabilak voltunk a hétvégén, a verseny során hiányzott a megfelelő tempó. Meg kell vizsgálnunk, hogy mi volt ennek az oka, de a végeredménnyel nagyon is elégedett vagyok. Most már előrefelé tekintünk és a Francia Nagydíjra kezdünk készülni” – tette hozzá a spanyol, aki az összetettben a 11. helyre ugrott előre és jelenleg egy ponttal többel rendelkezik, mint csapattársa, Esteban Ocon (13-12).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: