DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Elnyerte a Mercedesek tetszését a sprintfutam

A vegyes fogadtatásban részesülő sprintfutam már véget is ért, és az élen legalábbis a papírformát hozta, Red Bull győzelem a Mercedes ellen. A legyőzött duó így is elégedett az új formátummal.

Az egyelőre csak tesztüzemmódban futó sprintverseny, ami lényegében sprintkvalifikáció, talán csak ott nem hozott változatosságot és extra izgalmat, ahol a legjobban szerették volna. Max Verstappen már a rajtnál lehagyta az első helyről induló Lewis Hamiltont, és pár kanyarnyi adok-kapok után kényelmesen meg is szerezte a holnapi „főfutam” pole-pozícióját.

Hamilton, aki így megint riválisa mögül kénytelen rajtolni, mindezek ellenére megkedvelte a sprintfutamot. Korábban pesszimistán nyilatkozott róla, és a vonatozás az első hármas esetében végül is be is jött, de így is élvezetesebbnek tartja az újdonságot. „Mindent beleadtam. Sajnos nem tudtam végül megszerezni a győzelmet. Holnap vissza kell vágnunk” – mondta a sprint után, a versenyzői parádén Hamilton.



Optimistán áll a holnaphoz, de nem habozott megemlíteni, hogy ellenfeleik továbbra is túlontúl erősek. „Megpróbálom a negatívból pozitívba fordítani a dolgokat. Minden pont számít, és hálás vagyok, hogy célba értem. Holnap visszatámadunk, de annyira erősek. Megpróbálunk előre kerülni, és ezért keményen fogunk dolgozni.”

A hazai pályán versenyző bajnok a szurkolókról sem feledkezett el, reméli, legalább annyira élvezték a sprintversenyt, mint ő. „A tegnap jó móka volt, a ma még élvezetesebb. Szerintem ilyen formában sokkal élménydúsabb a hétvége. De szükségem lesz a ti energiátokra is holnap” – üzent szurkolóinak.

Valtteri Bottas megtartotta rajthelyét, még úgy is, hogy a körülötte lévőkkel ellentétben a lágy keveréken indult. A gumik azonban hólyagosodni kezdtek, így nem került előrébb. „Megpróbáltam mindent, de nagyon nehéz volt. El akartam kapni őt [Verstappent] a rajtnál, de ez nem történt meg. Úgyhogy megpróbáltuk tartani a pozíciónkat. A mai nap megmutatta, hogy a holnap mennyire nem lesz egyszerű, de bármi megtörténhet” – kommentálta az eseményeket Bottas, aki szintén támogatja a sprintfutamok megtartását a későbbiekben. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: