DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Nem lesz túl izgalmas” – Hamilton a sprintfutamról

A hétszeres világbajnok hazájában tartják meg az első sprintkvalifikációt, de brit nem túl lelkes: vonatozást vár, a pole-pozíciós statisztikákban történő változás pedig nem izgatja.

A Brit Nagydíjon, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton hazai versenyén debütál a Formula-1 új hétvégi formátuma, egyelőre kísérleti jelleggel: Silverstone-ban szombaton tartják az első sprintkvalifikációt, a 17 körös és nagyjából 25 perces futamot, amely a rajtsorrendről dönt, és amely szabályait csütörtökön a Motorsport Világtanács is jóváhagyta. Hamilton felzárkózott a sprintkvalifikációra vonatkozó ismeretekkel, de nem fűz hozzá túl nagy reményeket: szerinte nem ettől a koncepciótól lesz izgalmasabb az F1.



„Nincsenek nagy reményeim. Valószínűleg vonatozás lesz. Reméljük, talán történik valamennyi előzés, de a legvalószínűbb, hogy nem lesz túl izgalmas…” – közölte lehangoló elvárásait az Autosporton idézett Hamilton, aki a napokban a párizsi divathéten kapcsolódott ki.

Kereken 100 rajtelsőségével ő tartja a Formula-1 pole-pozíciós rekordját. Ehhez kapcsolódóan megkérdezték tőle azt is, mit gondol arról, hogy Silverstone-ban és a további két helyszínen – ezek még mindig nem hivatalosak, de Monza és Interlagos lesz a valószínű házigazda – nem a hagyományos időmérő, hanem a sprint nyertese kerül be a statisztikákba pole-pozíciósként, de ez az eltérés nem igazán izgatta Hamiltont.

„Erről nincs igazán véleményem. Várjunk és meglátjuk. Nincs értelme ítélkezni, amíg nem tartunk ott. Nem is igazán számít” – mondta a jelenlegi F1 legnagyobb időmérős specialistája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: