DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. március 26. vasárnap

Pujolar

Pimasz stratégia: Így vette el az Alfa az Alpine pontját

Az Alfa Romeo már az F1-es szezonnyitón arra összpontosított, hogy kibabráljon egy ellenféllel: inkább ne kapjon senki pluszpontot a leggyorsabb körért, csak Gasly ne szerezze meg.

részletek

Ezért esett vissza az Alfa Romeo az év végére

Tisztában van az Alfa Romeo azzal, mi vezetett a 2022-es szezon második felében tapasztalt teljesítménybeli romláshoz, idén már teljes erővel tudnak az autó fejlesztésére koncentrálni.

részletek

Veszélyesnek érezte De Vries vezetését az Alfa Romeo

Xevi Pujolar, az Alfa Romeo vezető pályamérnöke szerint meglepte Guanyu Zhout, ahogy a holland hirtelen fékezett a safety car mögött. A kínai pilóta nem mert bevetődést kockáztatni a beugró ellen.

részletek

Már a Mercedest is elkapná az Alfa Romeo

Bár egyelőre úgy érzik, a címvédő alakulat nem tartozik a fő riválisaik közé, a csapatnál élvezik az alkalmankénti csatákat velük, hosszú távú céljuk pedig az, hogy ezek rendszeresekké váljanak.

részletek

Nem az autóval kapcsolatosak Zhou gondjai

Legalábbis így látja az Alfa Romeo vezető pályamérnöke, Xevi Pujolar. A kínai a kuplunggal kapcsolatos problémára gyanakszik, de a szakember szerint inkább az újonc ronthat el valamit.

részletek

Verstappen egykori mérnökét nem lepte meg a holland sikere

Az újdonsült világbajnok egykori versenymérnöke, Xevi Pujolar biztos volt benne, hogy Verstappen „előbb-utóbb” világbajnok lesz. Állítja, a holland a legjobb pilóta, akivel valaha együtt dolgozott.

részletek

Alfa Romeo: Még el tudjuk kapni a Williamst

Az F1-es Magyar Nagydíjon elért kettős pontszerzésével felugrott a konstruktőri vb nyolcadik helyére a grove-i alakulat, az Alfa Romeo vezető mérnöke azonban még megfordíthatónak érzi a csatájukat.

részletek

Az Alfa célja: Russell nullán tartása

A csapat mérnökigazgatója továbbra is a Williams pilótáját tartja a legfőbb fenyegetésnek rájuk nézve, így a saját pontgyűjtögetésük mellett a brit nulla egységen tartása is célkitűzésük.

részletek

Az Alfáé a jobb autó, a Williamsé viszont Russell

Erre mutatott rá az Alfa Romeo Racing mérnökigazgatója: Xevi Pujolar arról beszélt, versenytempójuk erősebbnek bizonyult a Williamsénél Ausztriánál – mégis George Russell mögött voltak.

részletek

Nem csak pilótacsere történt a Toro Rossónál

Ha már sebtében módosult a versenyzői felállás, a faenzai alakulatnál kaptak az alkalmon, és megváltak egy mérnöktől, aki a hírek szerint egy ideje már nem ápolt jó viszonyt a vezetőséggel.

részletek

„Verstappen a legjobb, akit valaha láttam”

Ezt állítja a Toro Rosso versenymérnöke, aki a múltban többek között Webberrel, Montoyával és Ralf Schumacherrel dolgozott együtt. Rendszeres pontokról, futamgyőzelemről, bajnokká válásról is beszélt.

részletek