DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Már a Mercedest is elkapná az Alfa Romeo

Bár egyelőre úgy érzik, a címvédő alakulat nem tartozik a fő riválisaik közé, a csapatnál élvezik az alkalmankénti csatákat velük, hosszú távú céljuk pedig az, hogy ezek rendszeresekké váljanak.

A 2022-es Formula-1-es évad egyik legnagyobb előrelépő istállója egyértelműen az Alfa Romeo, amely a középmezőny elejében találta meg: öt futam elteltével a konstruktőri vb-tabella ötödik helyét foglalják el. A hétvégi Miami Nagydíjon azonban Valtteri Bottas futam végi hibájáig a Mercedeseket is megelőzték – Xevi Pujolar, az Alfa pálya széli mérnökigazgatója szerint élvezik az ilyen alkalmakat, de egyelőre még nem sorolják a fő ellenfelek közé a címvédő alakulatot:

alfa-mercedes-miami-f1-dppi



„Riválisokként főként a McLarenre, az Alpine-ra és az AlphaTaurira koncentráltunk ezen a versenyen. De persze ha a Mercedes is a célkeresztünkbe kerül, s ha közben nem szolgáltatjuk ki magunkat az említett három riválisnak, akkor örömmel harcolunk a Mercedesszel is, mint ahogy tettük a mostani futamon is” – magyarázta a szakember a GPFans hasábjain. „Ami a bajnokságot illeti, az más történet: jelenleg ilyen tekintetben azok az ellenfeleink, akiket említettem. Az Alpine-ra, az AlphaTaurira és a McLarenre figyelünk. Ezek a srácok még elérhető, reális célpontot jelentenek.”

Pujolar ugyanakkor nem tagadta, hogy hosszú távon szeretnék azt is elérni, hogy a Mercedesszel is rendszeresen fel tudják venni a versenyt – ebben pedig az lesz a döntő, ki milyen fejlesztésekkel tud előrukkolni a szezon során:

„Ez a célunk, és meg fogjuk próbálni. Nyilvánvalóan mindenki hozni fog fejlesztéseket, és azt mondhatom, kényelmesebb helyzetben vagyunk, mert némi előnyünk van – mostantól az lesz a döntő, ki hoz hatékonyabb vagy nagyobb újításokat. Egy ponton túl talán nehezebbé válik az ügy. Arra számíthatunk, hogy az olyan csapatok, mint a Mercedes vagy a McLaren, nagyobbakat lépnek előre. Meglátjuk. De végső soron ott van a költséglimit is. Az mindenkinek egyforma, úgyhogy meglátjuk, ki a hatékonyabb.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: